10 Haziran 2009 00:00

Polise eğitim şart!

Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu da polis kurbanı oldu.

Paylaş

Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu da polis kurbanı oldu. Armutoğlu, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde düzenlenen Gençlik Konseri’nde polislerin saldırısına uğradığı için savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Armutoğlu, Ergani Kaymakamlığı tarafından önceki gece düzenlenen Gençlik Konseri’nde tertip komitesindeydi. Sahneye çıkan küçük bir çocuğun ezilme tehlikesi geçirdiğini gören Armutoğlu, çocuğu kurtarmak istedi. Armutoğlu, sahnedeki küçük çocuğu almaya çalışırken sivil polislerle tartıştı. Tartışmadan kısa süre sonra resmi üniformalı 5 polis Armutoğlu’nu herkesin önünde dövdü.
‘EMNİYET MÜDÜRÜ YÖNLENDİRDİ’
Armutoğlu, “Konser başladığı sırada da görevli olduğum yerde bekleme başladım. Sanatçı Latif Doğan’ın olduğu sahneye doğru yürürken polislerle tartıştık. O sırada bütün ilçe halkı polisler tarafından dövüldüğümü gördü. Ben yüzüme darbe gelmesin diye ellerimle yüzümü kapattım. Bu sırada onlar vurmaya devam etti. İlçe emniyet müdürü protokolden inerek memurları başka bir yere gönderdi” diye olayı anlattı. Olayı izleyen ilçe halkının büyük tepki gösterdiğini belirten Armutoğlu, Kaymakam Enver Ünlü’nün kendisiyle görüştüğünü ve olayın takipçisi olacağını belirttiğini söyledi. Polisler hakkında suç duyurusunda bulunan Armutoğlu, hiç kimsenin suçlu olsa bile kimseye dayak atma hakkının olmadığını dile getirdi.


Akıl almaz soruşturma

Eğitim Sen Bitlis Şube Başkanı Kemal Gültekin hakkında, yaptığı bir açıklamada ‘AKP’ dediği için, İl Teftiş Kurulu tarafından soruşturma başlatıldı. Hakkında açılan soruşturmaya ilişkin sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Gültekin, 1 yıllık şube başkanlığı süresince 3 ceza aldığını belirterek, “Yapmış olduğum basın açıklamasında Adalet ve Kalkınma Partisi demeyip ‘AKP’ dediğim için soruşturma başlatıldı. Konuşmamda 10 yerde ‘AKP’ demişim ve AKP’yi eleştirmişim. Bir sendikacının, şube başkanının iktidarda olan partiyi eleştirmesi, eksik ve yanlışlarını dile getirmesi en doğal hakkı ve görevidir” şeklinde konuştu. Soruşturmanın keyfiliğine dikkat çeken Gültekin, “Soruşturma İl Teftiş Kurulu’nun tarafsız olmadığını, keyfi davrandığını gösteriyor” dedi. (BİTLİS)
ÖNCEKİ HABER

Van Cezaevi çöküyor!

SONRAKİ HABER

Yazılar ‘küçük tutuklular’ için..

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa