10 Haziran 2009 00:00

Bahçeli ve Baykal’ın hedefinde Erdoğan vardı

TBMM’de dün CHP ve MHP’nin grup toplantıları yapıldı.

Paylaş

TBMM’de dün CHP ve MHP’nin grup toplantıları yapıldı. Partisinin TBMM grubunda konuşan CHP lideri Deniz Baykal’ın gündeminde Deniz Feneri ve Erdoğan’ın açıklamaları vardı. Erdoğan’a yüklenen Baykal, ‘AKP, AK Parti’ polemiğini hatırlatarak”Kirlendikçe aklanma ihtiyacı ön plana çıkıyor” dedi. MHP Genel Başkanı Bahçeli de Başbakan’a yüklendiği konuşmasında mayın temizliği tasarısını eleştirerek, yasanın Başbakan’ın ‘inat ve ihtirasları’ uğruna geçtiğini söyledi.
‘AKLANMA İHTİYACI KİRLENMEKTEN’
Başbakan’ın Deniz Feneri konusunda yaptığı ‘Çok rahatız’ açıklamasını eleştiren Baykal, “AKP, çok rahat ama biz rahatsızız” diyerek, Deniz Feneri ile ilgili gerekenlerin yapılmadığını belirtti. “Nasıl rahat olabiliyorsun Sayın Başbakan?” diye soran Baykal, “Sizi, çok yakından ilgilendiriyor. Kaçamazsınız. Bu sizi doğrudan, başından beri ilgilendiriyor” diye konuştu. Baykal, hükümetin, Deniz Feneri olayını, başından beri sistematik biçimde savsaklayıcı anlayış içine girdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın, CHP’nin Hazine yardımına ilişkin kendisine ve partisine yönelik suçlamalarda bulunduğu ifade eden Baykal, “bu konularda boş konuşmaya gerek olmadığını, her türlü güç, imkan ve yetkinin Başbakan Erdoğan’ın elinde olduğunu söyledi. Baykal, “CHP ya da benim hakkımda bilip de takip etmek istediği ne iddia varsa, derhal suç duyurusu yapsınlar. O yapmıyorsa, ben, onun adına savcıları göreve çağırıyorum” diye konuştu. Baykal, Erdoğan’ın ‘AKP değil AK Parti‘ çıkışına ilişkin de “Partime, ‘AK Parti diyeceksin’ diyordu. Demek ki insanların böyle özel bir takıntı dönemi oluyor. Herkesin diyeceğine sen karışamazsı” dedi. Baykal, “Parti giderek kirlendikçe aklanma ihtiyacı ön plana çıkıyor” şeklinde konuştu.
BAHÇELİ: MAYIN YASASI TEHDİTLE GEÇTİ
Bahçeli partisinin Grup toplantısında son gelişmeleri değerlendirdi. Mayın yasasına değinen Bahçeli, “Erdoğan’ın açık şantajına maruz kalan AKP grubu fire vermiş olmasına rağmen sayısal çoğunluğu ile yasayı Meclis’ten geçirmiştir” dedi. Bahçeli, “Başbakan’ın Temmuz ayında da çalışmak zorunda kalınacağına dair açık tehdidi üzerine partisinin milletvekillerinin yaz tatili, Suriye ile aramızda olan 517 kilometrelik sınıra feda edilmiştir. Ve bu leke de iktidar zihniyetinin siciline işlenmiş, tarihin affetmeyeceği bir sapma olarak TBMM tutanaklarında kayıt altına alınmıştır” dedi.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

UFUK

SONRAKİ HABER

Akman istifa etmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...