10 Haziran 2009 00:00

Kelt müziğinin kraliçesi McKennitt Türkiye’de

20 yıldır yaptığı Kelt müziğiyle dünya çapında ünlenen Kanadalı müzisyen Loreena McKennitt uzun bir aradan sonra tekrar Türkiye’de.

Paylaş

20 yıldır yaptığı Kelt müziğiyle dünya çapında ünlenen Kanadalı müzisyen Loreena McKennitt uzun bir aradan sonra tekrar Türkiye’de.
McKennitt; 13 Haziran akşamı Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde 14 Haziran’da Bursa Festivali kapsamında Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda ve 16 Haziran’da 13. Uluslararası Magusa Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Kıbrıs’ta Salamis Antik Tiyatrosu’nda konser verecek.
15 milyona yakın albüm satışıyla on beş ülkede altın, platin ve multi-platin plak ödülleri alan McKennitt konserinde son stüdyo albümü An Ancient Muse’ün şarkılarına da yer verecek. Sanatçı, ünlü Katibim (Üsküdar’a Giderken) parçasının esas alındığı “Sacred Shabbat” parçasının yanı sıra ud ve kanun sesleriyle dikkat çeken “The Gates of İstanbul” parçası başta olmak üzere İstanbul müziğine de bir yolculuk yapıyor. McKennitt zaman ve dalgaları aşarak Homer’in Yunanistan’ında, Osmanlı İstanbul’unda oradan da Haçlılar devri İngiltere’sinde kendi “İlham Kaynağı”nı kovalıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Abhazya’dan özgürlüğe adanmış bir ses

SONRAKİ HABER

UZUN MESAFE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...