11 Haziran 2009 00:00

ONCE PATRON SONRA POLİS SALDIRDI

Fabrika patronunun adamları, bildiri dağıtanlara silahla saldırdı. İki kişi yaralanırken polis de patronu korudu. 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların ve avukatlarının da karakolda dövüldükleri iddia ediliyor.

Paylaş

YAPACAKLARI işçi kurultayını duyurmak için bildiri dağıtmak isteyen Esenyurt İşçi Platformu üyelerine, Sabra Tekstil’e bağlı çalışan özel güvenlik görevlileri ve sivil giyimli silahlı kişiler saldırdı. Olayı protesto eden platform üyelerine bu defa da polis saldırdı. Havaya ve platform üyelerinin üzerine ateş eden polisler, 4 kişiyi gözaltına aldı.
İKİ KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI
Tekstil işçilerinin çalışma koşulları ile ilgili kurultay düzenlemek isteyen Esenyurt İşçi Platformu üyeleri, tekstil fabrikalarının yoğun olduğu Haramidere çevresinde bildiri dağıttı. Sabra Tekstil’e ait fabrika çevresinde de dağıtıma başlayan üyeler, fabrikanın güvenlik görevlileri ve fabrikadan çıkan sivil giyimli kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradıklarını iddia ettiler.
Platform üyelerinden Tahsin Alıcı bacağından, Mehmet Ergün de göğsünden yaralandı. Esenyurt Devlet Hastanesi’nde ameliyat edilen Ergün’ün göğsündeki kurşun çıkarıldı. Tahsin Aracı da durumu ağır olduğu için Bakırköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Arıcı’nın bacağında iki ciddi kırık bulunduğu öğrenildi.
Arkadaşlarına yönelik saldırıyı protesto etmek isteyenler de önceki gün tekrar Sabra Tekstil önüne yürüyüş düzenledi.
Yürüyüşü kesen polislerle platform üyeleri ile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine polisin havaya ve platform üyelerinin üzerine ateş açtığı ileri sürüldü.
Gaz bombası ve cop kullanan polis, 4 kişiyi gözaltına alarak, Esenyurt Polis Karakolu’na götürdü. Gözaltına alınanları takip etmek isteyen avukatlarının da karakolda darp edildiği iddia edildi.
‘GÖZALTINDA SALDIRDILAR’
Olayla ilgili görüştüğümüz görgü tanığı Murat Elverişli, Haramidere’deki bütün fabrikalarda bildiri dağıttıklarını anlattı.
Geçtiğimiz pazartesi Sabra Tekstil’de de iki arkadaşlarının bildiri dağıttığını söyleyen Elverişli, arkadaşlarının patron ve müdürler tarafından sopalarla dövüldüğünü iddia etti. Elverişli, “Pazartesi arkadaşlarımıza saldıranlar yeniden bizlere saldırdı. Biraz kalabalık gitmemiz onları rahatsız etti. Engelleyemedikleri için bize silahlarla saldırdılar. İçeriden çıkanlar ellerindeki silahlarla doğrudan üzerimize ateş açtılar. Mehmet Ergün isimli bir arkadaşımız göğsünden, Tahsin Arıcı isimli arkadaşımız da bacağından vuruldu. 4-5 silahtan aynı anda kurşun yağdırdılar üzerimize. Bacağından vurulan arkadaşımız onların arasında kaldı, alamadık. Orada işkence de devam etti. Sadece kurşun sıkmakla yetinmediler, yaralı olduğu halde tekmelerle, sopalarla saldırmaya devam ettiler” diye konuştu.
AVUKATLARI DA DÖVDÜLER İDDİASI
Murat Elverişli, kendilerine saldıranların takım elbiseli olduğunun da altını çizdi.
Olayları fabrikanın müdürü ve güvenlik şefinin kışkırttığını öne süren Elverişli, gözaltına alının 4 kişinin polis tarafından darp edildiğini söyledi. Elverişli, gözaltıları takip etmek isteyen avukatların da polis tarafından karakolda darp edildiğini öne sürdü. (İstanbul/EVRENSEL)

PATRON KABUL ETMEDİ
Konuyla ilgili olarak görüşmek istediğiz firma müdürü, “istirahatta” olduğu gerekçesi ile telefonumuza çıkmadı. Firmadaki müdürlerin sekreteri olduğunu söyleyen Deniz Yıldız, sinirli bir üslupla böyle bir olayın meydana gelmediğini iddia etti. Platform üyelerinin kendilerine saldırdığını ileri süren Yıldız, “Bize onların nasıl mail attığını biliyor musunuz? Yalan yanlış şeyler oluyor. Biz de üzülüyoruz” diye konuştu.
Eylem Lodos / Mutlu Kılıç
ÖNCEKİ HABER

Şubeler Türk-İş’e yürüyecek

SONRAKİ HABER

Abhazya’dan özgürlüğe adanmış bir ses

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa