11 Haziran 2009 00:00

Okullarını geri istediler

TÜRKİYE Körler Federasyonu, iki yıl önce Niğde’de kapatılan Cemil Meriç Engelliler Okulu’nun tekrar açılması için topladıkları 15 bin 600 imzayı Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı’na iletti.

Paylaş

TÜRKİYE Körler Federasyonu, iki yıl önce Niğde’de kapatılan Cemil Meriç Engelliler Okulu’nun tekrar açılması için topladıkları 15 bin 600 imzayı Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı’na iletti.
Türkiye Körler Federasyonu, iki yıl önce Niğde’de kapatılan Körler Okulu’nun tekrar açılması için dün Ankara Güvenpark’ta bir basın açıklaması yaptı. ‘Söz, yetki, karar engellilere’, ‘Niğde Körler Okulu geri açılsın’, ‘En anlamlı eşitlik eğitimde fırsat eşitliğidir’ dövizleri taşıyan federasyon üyeleri, “Eğitim haktır engellenemez”, “Okulu kapatma, körü cahil bırakma” sloganları attılar.
‘KAYNAŞTIRMA DEĞİL, KAYNATMA’
Engelliler Federasyonu’nun da destek verdiği basın açıklamasında konuşan Türkiye Körler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Emin Demirci, iki yıl önce Niğde’de bulunan Cemil Meriç Görme Engelliler Okulu’nun bilimsel olmayan tutumla kapatıldığını belirtti. “Bir körler okulu kapatılıyor, başka okulların da kapatılma tehlikesi ortaya çıkıyor” diyen Demirci, bu okulların öneminin kesinlikle yadsınamaması gerektiğini söyledi. “Kaynaştırma Eğitimi” adı altında görme engelli öğrencilerle engeli bulunmayan öğrencilerin aynı okullarda eğitim almasını eleştiren Demirci, “Kaynaştırma değil kaynatma eğitimi oluyor” dedi.
İŞTEN ATILMIŞTI
Demirci, görme engelliler okullarının kapatılmasının derhal durdurulmasını istedi. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nda üç yıl önce işe başlayan görme engelli Mesut Bektaş’ın işine son verilmesini de eleştiren Demirci, “Keyfi bir kararla işine son verilen arkadaşımız, mağduriyeti giderilerek kuruma geri alınsın” dedi.
Konuyla ilgili görüştüğümüz Mesut Bektaş ise üç yıl önce Kamu Personeli Seçme Sınavı’nı kazanıp girdiği kurumdan, Özel Sınav Yönetmeliği’ne tabisin denerek işine son verildiğini belirtti. Açıklamadan sonra federasyon üyeleri, topladıkları 15 bin 600 imzayı Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı’na ilettiler. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Çalıştayın arkasından bizleri üzen bir çapanoğlu çıkmasın

SONRAKİ HABER

İlk öğrenciler 2010’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...