11 Haziran 2009 00:00

Japon işi arkadaş

KAPİTALİZMİN yalnızlaştırdığı ve bencilleştirdiği birey, arkadaşlıkları ve dostlukları da parayla almak zorunda.

Paylaş

KAPİTALİZMİN yalnızlaştırdığı ve bencilleştirdiği birey, arkadaşlıkları ve dostlukları da parayla almak zorunda. Japonya’da bir şirket, şimdi yalnızlara “kiralık arkadaş” hizmeti veriyor. İsterseniz kiraladığınız arkadaşlarla ‘ne kadar geniş çevrem var’ diye hava atın, isterseniz yalnızlığınızı giderip hoşça vakit geçirin. Size kalmış.
Daily Telegraph’ın haberine göre bu şirket, düğünde konuk listesini kabartmak isteyenlere dost, iş arkadaşı ve akraba da kiralıyor.
Düğün sahibine kiralık bir arkadaşın maliyeti 320 lira. Düğünde bu arkadaşın “dokunaklı” bir konuşma yapması ise 160 liraya mal oluyor. Kiralık dostların düğünde şarkı söyleyip oynaması ise fazladan 80 lira ödemeyi gerektiriyor.
Ekonomik krizle birlikte kiralık arkadaş sektöründen gülümsetecek talepler olmaya başladı. İşsizliğin ve yarı zamanlı işlerde çalışmanın artmasıyla, Japonlar kiralama servisinden sahte patron ve iş arkadaşı talebinde bulunuyorlar. Kiralık arkadaş hizmetinin cenaze ve düğünlerde de işbaşında olduğu bildiriliyor. (TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

Bizim ressamlar dünyaya açılıyor

SONRAKİ HABER

Kene ölümleri diziye konu oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...