11 Haziran 2009 00:00

Rijkaard yönlendirecek

Galatasaray’da dış transfere Frank Rijkaard el koydu. Sarı kırmızılı takımın geçen sezona ait maç kasetlerini izleyen genç teknik adam, takımın eksiklerini belirledikten sonra transfere yön vereceğini bildirdi.

Paylaş

Galatasaray’da dış transfere Frank Rijkaard el koydu. Sarı kırmızılı takımın geçen sezona ait maç kasetlerini izleyen genç teknik adam, takımın eksiklerini belirledikten sonra transfere yön vereceğini bildirdi.
Rijkaard’ın yönetici Haldun Üstünel’le ortak hareket edeceği bildirildi.
Sarı kırmızılı yönetimin daha önce transfer için belirlediği isimleri not alan Rijkaard, maç kasetlerini izledikten sonra transfere son şeklini verecek. Son günlerde gazetelerde çıkan birçok isim boşa çıkarken, Rijkaard’ın tranferde önerdiği isimlere Haldun Üstünel’in teklif götürmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Bu yüzden yönetici Haldun Üstünel perşembe günü Amsterdam’a giderek, Frank Rijkaard ile bir araya gelecek. Üstünel ile Rijkaard’ın buluşmasından sonra Galatasaray’a transfer politikası netlik kazanacak.
‘MEHMET TOPAL VE SERVET KALMALI’
Galatasaray bir yandan yeni transferler ile kadrosunu güçlendirmeyi planlarken, bir yandan da yurt dışından Servet ve Mehmet Topal için gelen transfer tekliflerine direniyor.
Frank Rijkaard’ın, Galatasaray’ın maçlarını izledikten sonra öncelikle bu iki oyuncunun kesinlikle satılmaması yönünde istekte bulunduğu öğrenildi. Ancak Mehmet Topal’ın gitmek için diretmesi durumunda sarı kırmızılı yönetimin bu oyuncunun yerine alternatif transfer arayışına başlayacağı bildirildi.
LINCOLN KALMAK İSTİYOR
Galatasaray’ın Brezilyalı oyuncusu Cassio Lincoln, Galatasaray’dan ayrılmayı düşünmediğini açıkladı. Galatasaray’a geldiği günden beri tartışmaların odağında olan ve son olarak geçtiğimiz günlerde 20 bavulla ülkesine gidince takımdan ayrılacağı yorumları yapılan Cassio Lincoln yaptığı açıklamada, Sarı-kırmızılı ekipten ayrılmayacağını vurguladı.
Kişisel internet sitesine konuşan Brezilyalı oyuncu, “Çok çalışmaya devam edeceğim. Galatasaray’dan ayrılmayı düşünmüyorum. Türkiye’de yapacak çok işim var. Önümüzdeki sezonun çok farklı olacağına inanıyorum” dedi. (SPOR SERVİSİ)

‘UEFA’YI ALABİLİRDİK’

Bu arada 20 golle Süper Lig’in “Gol Kralı” olan Galatasaray’ın Çek yıldızı Milan Baros, geride kalan sezonu değerlendirdi, gelecekle ilgili iddialı konuştu. Hedeflerinin çok gerisinde kaldıklarını söyleyen Baros, Hamburg maçının kendileri için olumsuz anlamda bir dönüm noktası olduğunu söyledi..
Çek futbolcu, Galatasaray Kulübü’nün aylık resmi yayın organı Galatasaray Dergisi’nin haziran-temmuz sayısındaki röportajında, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı çok istediğini belirtti. Baros, ‘’Galatasaray gibi bir takımın ikincilik ya da daha aşağısı gibi bir hedefi olamaz. Her zaman şampiyonluğu hedefler. Bu hedefi de takım olarak seneye yakalayacağımızı düşünüyorum’’ dedi.
Baros, ‘’Sezon başında bu rakama ulaşacağını düşünüyor muydun’’ sorusuna şu yanıtı verdi: ‘’Sezon başı bana sorulsa, normal olarak herhangi bir gol sayısı vermezdim. Çünkü bir sezon öncesinde yaşayacağınız sakatlıkları, iniş-çıkışları göremezsiniz. Kaç maç oynayacağınızı bile bilemezsiniz. Ama kendi açımdan şu anda geriye dönüp baktığımda, attığım golün daha fazlasını atabileceğimi düşünüyorum. Seneye de daha fazla atacağımı tahmin ediyorum.’’
Geride kalan sezonu kendileri açısından ‘’hayal kırıklığı’’ olarak nitelendiren Milan Baros, ‘’Sezonu beşinci tamamladık. UEFA Avrupa Ligi’ne katılacağız. G.Saray’ın Şampiyonlar Ligi’nde olması lazım. O yüzden başarısız bir sezon geçirdik diyebilirim’’ ifadelerini kullandı.
UEFA Kupası’nda Hamburg ile İstanbul’da oynadıkları dördüncü tur rövanş maçında şanssızlık yaşadıklarını kaydeden Baros, ‘’O maç bizim tüm sezonumuzu da etkilemiş olabilir. Bizim için olumsuz anlamda bir dönüm noktası oldu. Yoksa biz UEFA Kupası’nı alabilirdik’’ diye görüşlerini aktardı. (SPOR SERVİSİ)
Baros, sadece Arda, Servet ve Mehmet Topal’ın değil, Galatasaray’daki birçok futbolcunun Avrupa’daki kulüplerde oynayabileceğini vurgulayarak, ‘’Ama ülke değiştirmek çok kolay olmayacaktır. Giderlerse Galatasaray için dezavantaj olabilir. Bir de böyle bir durum var’’ dedi.

ÖNCEKİ HABER

İspanya rekorunu 6 golle süsledi

SONRAKİ HABER

Güzeltepelilerin, Kaklıçlıların sergisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...