12 Haziran 2009 00:00

KODO, İstanbul’u sallamaya geliyor

DÜNYACA ünlü Japon davul grubu KODO, “One Earth” 2009 Dünya Turnesi kapsamında iki özel gösteri için İstanbul’a geliyor.

Paylaş

DÜNYACA ünlü Japon davul grubu KODO, “One Earth” 2009 Dünya Turnesi kapsamında iki özel gösteri için İstanbul’a geliyor.
Taiko adlı geleneksel Japon davullarını kullanarak Japon gösteri sanatlarına getirdikleri yeni yorumlarıyla tanınan KODO topluluğunun gösterileri, 15 Haziran Pazartesi ve 16 Haziran Salı günleri saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleşecek.
25 kişilik ekibiyle İstanbul’a gelecek KODO topluluğu, yeni gösterileri “Ekkyo: Trans-border”ı ilk kez Japonya dışında sahneleyecek. KODO’ya bu yeni gösteride, önceki performanslarından farklı olarak, grubun repertuvarını yaratıcı danslarıyla genişleten Chieko Kojima eşlik edecek.
KODO Japoncada hem “kalp atışı” hem de “davulun çocukları” anlamına geliyor.
KODO’NUN EVİ: SADO
KODO topluluğu, denizaşırı turneler ve Japonya’nın çeşitli kentlerindeki gösterilerden kalan yılın üçte birini Sado Adası’nda, beş kıtadan taşıdıkları deneyimleriyle yeni gösteriler hazırlayarak geçiriyor. Japonya’nın baskıcı politik rejimi döneminde politikacılar, entelektüeller ve sanatçıların sürgüne gönderildiği Sado Adası, zamanla Japonya’nın “sahne sanatları adası” olarak ün kazandı. Sado Adası, tüm yıl boyunca taiko, dans ve şarkıları barındıran yerel festivallerin yanı sıra 22 yıldır KODO topluluğunun düzenlediği “Earth Celebrations” isimli bir müzik festivaline de ev sahipliği yapıyor. Sado Adası’nın kültürel ve çevre bakımından korunması için kurulan The Kodo Cultural Foundation ise adada bulunan Noh tiyatrolarının yenilenmesinden bölgesel bitki örtüsünün korunmasına kadar pek çok çalışmada bulunuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

LİMAN ARKASI

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin 9 harikası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...