12 Haziran 2009 00:00

Oğlum mahkemeye çıkartılmadı

Sevgili Evrensel okurları, 23 Mayıs 2008 günü Cumhuriyet Üniversitesi Çevre Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi oğlum İlker Ekiz, final sınavlarına hazırlanırken Sivas Emniyeti tarafından kaldığı evden apar topar gözaltına alındı.

Paylaş

Sevgili Evrensel okurları, 23 Mayıs 2008 günü Cumhuriyet Üniversitesi Çevre Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi oğlum İlker Ekiz, final sınavlarına hazırlanırken Sivas Emniyeti tarafından kaldığı evden apar topar gözaltına alındı. 13 aydır hakkında iddianame dahi hazırlanmadan Sivas E tipi cezaevinde tutulmaktadır. Oğluma yöneltilen suç ise bildiğimiz kadarıyla Amerikan karşıtı karikatür sergisi düzenlemek, yasal olan Tavır dergisini okumak, sendikaların düzenlemiş olduğu yasal eylemlere katılmak ve Newroz kutlamalarına katılmak. Bu eylemlere katılmak her insanın en doğal ve en demokratik hakkı değil midir?
Benim oğlum halkına yararlı bir bilim insanı olmak için eğitim görmekte. Benim oğlum uyuşturucu satıcısı değildir, hırsız değildir, devleti dolandırmadı, hortumculuk da yapmadı. Bu suçları işleyenler dışarıda gezerken oğlum ise cezaevinde tutulmaktadır. Ülkesine ve halkına yararlı bir bilim insanı olmak için eğitim gören oğlum, mahkemeye bile çıkarılmadan 13 aydır hapishanede tutulmakta hakkında iddianame bile hazırlanmamaktadır. Eğitimi engellenen oğlum ve biz ailesi olarak mağdur durumdayız.
Oğlumun bir an önce mahkemeye çıkarılarak serbest bırakılmasını istiyorum.
Hanifi Ekiz (Erzin-Hatay)
ÖNCEKİ HABER

KARNE KIRIK!

SONRAKİ HABER

Tazminatımız ödensin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...