14 Haziran 2009 00:00

VAHŞET

Kadına yönelik şiddet artık vahşet boyutuna ulaştı.

Paylaş

Kadına yönelik şiddet artık vahşet boyutuna ulaştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Türkiye’yi kadınları aile içi şiddetten koruyamadığı ve kadına ayrımcılığı önlemekteki yetersizliği nedeniyle mahkum etmesinin üzerinden bir hafta bile geçmeden Siirt’te bir genç kız daha akrabalarının vahşi saldırılarının hedefi oldu. Bahane yine aynı: Namus.
Siirt’te radyoda çalışan erkek arkadaşını ziyarete giden genç kız, burada yakınlarının saldırısına uğradı. Korkarak balkona kaçan kız, 6. kattan atlayarak ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastaneden başka bir hastaneye sevk edilen genç kız, ambulansa bindirilirken bir kez daha saldırıya uğrayarak 5 yerinden bıçaklandı.
AİLE KORKUSUYLA ÖLÜME ATLADI
Alınan bilgiye göre 17 yaşındaki N.E. erkek arkadaşı Ö.F.E’yi ziyarette gitti. Bu sırada, genç kızın yakınları olduğu belirtilen bir grup radyoya geldi. Grup, genç kız ve erkek arkadaşı ile radyoda bulunanlara saldırdı.
Bu sırada korkarak balkona kaçan N.E, 6. kattan atladı. Ağır yaralanan genç kız, Siirt Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından N.E’nin Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edilmesi kararlaştırıldı.
SEVK SIRASINDA BIÇAKLI SALDIRI
Genç kıza yönelik şiddet bununla da bitmedi. Sedyeyle hastane bahçesindeki ambulansa götürülen N.E, yine yakınları olduğu belirtilen kişilerin bıçaklı saldırısına uğradı. 5 yerinden bıçaklanan N.E’nin Siirt Devlet Hastanesinde tedavisinin sürdürüldüğü, olayla ilgili olarak kızın 5 akrabasının gözaltına alındığı bildirildi. (SİİRT)

ÜZMEZ’İ ÜZENLERİN 7,5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

BURSA’da 14 yaşındaki B.Ç. adlı kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Hüseyin Üzmez’e, adliye girişinde ve çıkışında şemsiye ve yumurta ile saldırdıkları iddiasıyla iki kadın hakkında dava açıldı. 7.5 yıla kadar hapis cezası istenen kadınlar, Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaklar.
Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde geçen yıl Nisan ayında B.Ç. adındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan Hüseyin Üzmez, geçtiğimiz 10 Şubat günü 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandığı 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına gelirken ve duruşma sonrası Bursa Kadın Platformu üyeleri tarafından protesto edilmişti. Kadın Platformu Üyelerinden Pınar Koyuncular ve Nergiz Şişek, Üzmez’e yumurta atıp şemsiye ile vurdukları iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınmışlardı.
Soruşturma kapsamında polis merkezinde ifadesi alınan Hüseyin Üzmez, kadınlardan şikayetçi olurken, fotoğrafını çeken basın mensuplarına ise farklı ifade verip, “İşim yok da avratlarla mı uğraşacağım?” demişti.
Bursa Cumhuriyet Savcısı, Koyucular ve Şişek hakkında, basit yaralama ve hakaret suçundan toplam 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle ceza davası açtı. (BURSA)
ÖNCEKİ HABER

2.5 milyonluk metrobüse bak!

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...