14 Haziran 2009 00:00

İzmir’de kıdem tazminatı için imza kampanyası

TEK Gıda-İş Sendikası, ülke genelinde başlatmış olduğu, “Kıdem tazminatıma dokunma” kampanyası çerçevesinde İzmir’in değişik noktalarında imza standları açtı

Paylaş

TEK Gıda-İş Sendikası, ülke genelinde başlatmış olduğu, “Kıdem tazminatıma dokunma” kampanyası çerçevesinde İzmir’in değişik noktalarında imza standları açtı. Sendikanın örgütlü olduğu fabrikalarda da devam eden çalışma kapsamında Konak, Karşıyaka ve Alsancak’ta açılan stantlarda, kıdem tazminatına ilişkin olarak halka bilgi veriliyor ve imza isteniyor.
Alliance One Tütün Fabrikası Baş Temsilcisi ve Tek Gıda-İş 7 No’lu Şube Yöneticisi Halil İbrahim Bircan, yeni Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’in kıdem tazminatlarını tekrar tartışmaya açmak istediğini belirtti. Türk-İş ve DİSK’in kıdem tazminatlarına dokunulması durumunda bunun bir genel grev nedeni olacağını söylediğini hatırlatan Bircan, “Sayın Salim Uslu’nun hükümet yanlısı tutumunu şiddetle protesto ediyoruz, işçilerin kazanılmış haklarına yapılan saldırılara asla sessiz kalınamaz ve kıdem tazminatı işçi sınıfının elinde kalmış en önemli haktır” dedi.
Tütün Fabrikası İşyeri Temsilcisi Filiz Ağcı da, Meclis’te hazırlanmış olan yasaya göre artık işçinin kıdem tazminatı denen bir hakkının da olmayacağını belirterek, “Yani işçiyi sıfıra indirecekler. Sosyal güvencesi olmayan işçiyi rahatlıkla atabilecekler. İşverenlerin elini kolaylaştıran bir yasa” diye konuştu.
(İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İran yeniden Ahmedinecad dedi

SONRAKİ HABER

Emekliler kürsü Bakırköy’de kurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...