14 Haziran 2009 00:00

Demokratik Toplum Kongresi başladı

İKİ gün sürecek olan Demokratik Toplum Kongresi Diyarbakır’da toplandı.Kongre, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik çözümünde Kürt çevrelerinin yol haritasını çıkarmayı hedefliyor

Paylaş

İKİ gün sürecek olan Demokratik Toplum Kongresi Diyarbakır’da toplandı.
Kongre, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik çözümünde Kürt çevrelerinin yol haritasını çıkarmayı hedefliyor. Kürt legal partilerinin, kitle örgütlerinin, bölgedeki inanç gruplarının, akademisyenlerin, yazarların katılımıyla DTP Diyarbakır il binasında toplanan kongreye 700 delege katıldı.
Kongrenin divan başkanlığını yapan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, ‘Kürtler vardır’ tartışmalarının belirgin bir şekilde yerini Kürt sorunu nasıl çözülür tartışmalarına bıraktığını belirtti.
SAVAŞ YANLILARIN MASKESİ DÜŞECEK
Kongrenin açılış konuşmasını yapan DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, iki gün boyunca Kürt sorununun nedenlerini ve çözüm arayışlarını ortaya koyacaklarını belirtti. Demokratik Toplum Kongresi’nin bir yol haritası çizeceğini ifade eden Türk, tüm Kürt kurumlarına ve aydınlara barışı sağlamada önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi. Bugüne kadar DTP’nin barış çabalarına değinen Türk, partilerinin Türkiye siyasi hayatında önemli bir misyonu olduğunu ifade etti.
Barışı sağlamada en önemli dayanaklarının halk olduğuna vurgu yapan Türk, “Kürt sorununun da gündeme tam anlamıyla oturduğu bir süreçteyiz. Sorunun kaçınılmaz, ertelenmez olduğunu görülmektedir. Tarihi fırsattan neden bahsediliyor. Çünkü çözüm konusunda, PKK’den DTP’ye, diğer sivil toplum örgütlerine kadar ortaya konulan çözüm projesi, Türkiye için de bir çözüm projesini ortaya koymaktadır. Barıştaki ısrarımız savaş yanlılarının maskesini düşürecektir. Çözümsüzlüğün kaynağı Kürt halkı değildir” dedi.
Ahmet Türk’ün konuşmasının ardından konferans basına kapalı devam etti. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

MIGIRDİÇ MARGOSYAN

SONRAKİ HABER

Kuzey Kore nükleerden geri adım atmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...