15 Haziran 2009 00:00

Internete resim koyarsan...

AİLE olarak çektirdikleri resmin, başka bir ülkede onlardan habersiz bir afişte kullanıldığını öğrenince şok oldular. Ailenin babası Danielle Smith...

Paylaş

AİLE olarak çektirdikleri resmin, başka bir ülkede onlardan habersiz bir afişte kullanıldığını öğrenince şok oldular. Ailenin babası Danielle Smith, durumu Prağ’da olan bir arkadaşı sayesinde öğrendiğini söylüyor. Üniversiteden arkadaşı olan kadın, Prağ sokaklarını gezerken Avrupa yemekleri konusunda ünü olan bir restoranın camında ailenin resmini görünce çok şaşırmış. Firmanın tanıtımı için yapılan bu afişin fotoğraflarını çekerek, hemen arkadaşlarına göndermiş ve bu afişe anlam veremediğini söylemiş.
Durumu öğrenen aile, ufak bir araştırmadan sonra, aile resimlerini internete koymaları sebebiyle bunun yaşandığını anlamış.
Bir yeni yıl kartı için ailecek çektirdikleri resmi, internette kendi profil sayfalarına ve birkaç da paylaşım sitesine eklemişler. Danielle Smith ve eşi Jeff ile kızları Delaney ve oğulları Cooper’ın olduğu bu resim, internette dolaşa dolaşa restoran sahibine kadar ulaşmış.
Resmi internette gören restoran sahibi, resimle ilgili hiçbir açıklama olmadığını ve bu resmin gerçek bir aileye ait olduğunu bile bilmediğini söylüyor. Ailenin bağlantıya geçmesinden sonra durumu öğrenen restoran sahibi, afişi kaldırmak için çalışmaya başlamış bile. (TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

İstanbul ‘siyah beyaz’

SONRAKİ HABER

Yaşamak, yaşatmak, ölmek, öldürmek…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...