15 Haziran 2009 00:00

Açlıktan baygınlık geçirdi

ADANA’da kumar tutkunu eşi tarafından 5 çocuğu ile birlikte terk edilen 39 yaşındaki Serpil Yılmaz, aylık 150 TL olan ev kirasını 3 aydan bu yana ödeyemeyince parka sığındı.

Paylaş

ADANA’da kumar tutkunu eşi tarafından 5 çocuğu ile birlikte terk edilen 39 yaşındaki Serpil Yılmaz, aylık 150 TL olan ev kirasını 3 aydan bu yana ödeyemeyince parka sığındı. 2 günden bu yana parkta çocuklarıyla çaresiz bekleyen Serpil Yılmaz’a iki kişi sarkıntılıkta bulunmak istedi. İhbar üzerine gelen polislerin önünde yere yığılan kadının, açlıktan bayıldığı anlaşıldı.
Yavuzlar Mahallesi 42. Sokak’ta oturan 15 yıllık evli Serpil Yılmaz, kumar tutkusu nedeniyle eve gelmeyen eşi Suat Yılmaz tarafından terk edildi. 1 hafta önce boşanma davası açan Serpil Yılmaz, çocuklarına bakabilmek için temizlik işlerine giderken, 3 aylık kira bedeli olan 450 TL’yi alamayan ev sahibi tarafından çıkartıldı. Yatak, piknik tüpü ve tencereyle evden çıkartılan Serpil Yılmaz, parka sığındı. Çocukları 14 yaşındaki Güler, 13 yaşındaki Selgin, 11 yaşındaki Muratcan ve 3 yaşındaki Yelizcan ile 2 yaşındaki Muhammed Kazım’ın karnını doyuramayan Serpil Yılmaz, hafta sonu olması nedeniyle Yüreğir Kaymakamlığı ve Yavuzlar Mahalle Muhtarlığı’ndan da yardım alamadı. Çaresizlik içinde yerleşmek zorunda kaldığı parkta çocuklarının başında bekleyen Serpil Yılmaz, alkollü 2 kişinin tacizine uğradı.
Çevredekilerin tepkisi üzerine bu kişiler kaçtı. Çocukların durumunu gören bir kişinin ihbarı üzerine Akıncılar Polis Merkezi Amirliği’nde görevli polisler parka geldi. Serpil Yılmaz başından geçenleri polise anlatırken, çocukların aç olabileceğini düşünen bazı kişiler, evlerinden getirdikleri ekmek, domates ve salatalığı doğrayarak çocuklara ikram etti. Uzun süreden bu yana aç oldukları her hallerinden belli olan çocuklar önlerine konanı yerken, uykuda olanları uyandırmak için ayağa kalkan Serpil Yılmaz, açlıktan baygınlık geçirdi.
Polisler, Serpil Yılmaz’ın oturduğu ve parkın yakınında bulunan ev sahibiyle görüşmeye gitti. Polisin ev sahibini ikna etmesi üzerine aile, evlerine yerleşti. Ev sahibinin, Serpil Yılmaz ve çocuklarının 10 gün daha oturmasına izin verdiği bildirildi. (ADANA)
ÖNCEKİ HABER

Kavakpınar sorunlarla boğuşuyor

SONRAKİ HABER

ROJEV

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa