15 Haziran 2009 00:00

Kavakpınar sorunlarla boğuşuyor

Pendik’in Kavakpınar Mahallesi, nüfus ve seçmen sayısıyla yerel seçimlerde her zaman belirleyici olan mahallelerden biri. Buna rağmen hep hizmetten yoksun kalan mahallenin, imar sorunundan ulaşıma...

Paylaş

Pendik’in Kavakpınar Mahallesi, nüfus ve seçmen sayısıyla yerel seçimlerde her zaman belirleyici olan mahallelerden biri. Buna rağmen hep hizmetten yoksun kalan mahallenin, imar sorunundan ulaşıma, üstyapı sorunundan sağlığa, eğitime ve güvenlik sorunlarına kadar tüm sorunları sürekli artıyor.
Mahallede yaşayanlarla hem mahalleyi hem de ekonomik krizin kendilerine etkilerini konuştuk.
Zonguldak maden ocaklarında 25 yıl çalıştıktan sonra emekli olup çocuklarının işsizlik sorunu çözülsün diye İstanbul’a gelen Dursun Çolak, söze başlar başlamaz güvenliklerinin olmadığını söylüyor. Hava karardıktan sonra eşiyle çocuklarıyla sokağa çıkmakta tereddüt ettiğini söyleyen Dursun, mahalledeki çeteleşmelere dikkat çekiyor.
SEÇİMDEN SONRA BAKAN YOK
Çolak, yetkililerin mahalleye seçim öncesi geldiklerini, ancak sonrasında dönüp bakmadıklarını belirterek, önceki belediye başkanını 5 yıl boyunca bir kez olsun mahallede görmediğini söyledi. Çolak, mahallenin sorunlarına ilişkin imzalar topladıklarını, toplantılar yaptıklarını ama hiçbir sorunun çözülmediğini sözlerine ekledi.
Hem tersanede yaşananları hem de mahallenin sorunlarını anlatan Adem Oğuz, 3 ay önce Nur İstanbul Tersanesi’nden atıldığı bilgisini verdi. “Kriz söylentisinden önce kaynakçılar 1000 TL’ye çalışırlardı, şimdi ise 500-600 TL ücrete ister çalış ister çalışma diyorlar” şeklinde konuşan Oğuz, işçi ücretlerinin azaltılmasının yanında patronların kâr hırsı nedeniyle iş cinayetlerinin de arttığına dikkat çekti. 2020 yılına kadar siparişlerinin dolduğunu söyleyen tersane patronlarının birdenbire iş yok demeye başladığını anlatan Oğuz, alınan ilk önlemin işçi çıkarmak olmasını eleştirdi. Oğuz, en büyük mahallede yaşadıkları halde hizmet alamadıklarını belirtti.
FATURA ÖDEMEK İÇİN YOL PARASI
Faturalarını ödemek için her seferinde yol parası vererek Pendik ya da Kaynarca’ya gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen Oğuz, seçimin üzerinden aylar geçtiğini, ancak mahalleden 17 bin oy alan AKP’den sorunların çözümüne ilişkin tek bir girişim göremediklerini anlattı.
MAHALLELİ BİRLİKTE DAVRANMALI
2 dönemdir muhtarlığa aday olan ve son seçimde 3 bin 500 oy farkla kazanan Mahalle Muhtarı Azem Yılmaz, artık hizmeti bile neredeyse torpille yaptırmanın peşine düşmek zorunda kaldığını söyledi. 8 bin 500 oyla muhtar olan Yılmaz, sorunların çözümü için mahalleliyle birlikte davranmak için uğraşacağını belirtti.
Yılmaz, sorunları ve yapılabilecekleri belirlemek için 4 yöre derneğiyle toplantı yaptığını belirterek, bu dernekler aracılığıyla halkla birlikte baskı oluşturmaya çalıştığını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
Özgür Akgül
ÖNCEKİ HABER

‘Eşime vurduğum için özür diliyorum’

SONRAKİ HABER

Açlıktan baygınlık geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...