15 Haziran 2009 00:00

Meclis’te yoğun hafta

TBMM, son haftalardaki yoğun mesaisini bu hafta da sürdürecek. Genel kurulda, görüşmeleri geçen hafta tamamlanamayan Gelir Vergisi Kanunu’nda değişiklik öngören tasarının görüşmelerine devam edilecek.

Paylaş

TBMM, son haftalardaki yoğun mesaisini bu hafta da sürdürecek. Genel kurulda, görüşmeleri geçen hafta tamamlanamayan Gelir Vergisi Kanunu’nda değişiklik öngören tasarının görüşmelerine devam edilecek.
Meclis Genel Kurulu’nda salı günü, Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Öngören Tasarı’nın görüşmelerine 40’ıncı maddeden itibaren devam edilecek. Genel kurulda, Gelir Vergisi Kanunu’nda değişiklik öngören tasarının görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasını öngören tasarının görüşülmesi bekleniyor.
Meclis Genel Kurulu’nda AKP’nin haziran ayı sonuna kadar çıkarmayı planladığı tasarılar arasında Askeri Hakimler Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Torba Kanun olarak bilinen Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun ve KHK’lere Eklenmesi ile Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçılar Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun tasarısı da bulunuyor.
PLAN BÜTÇE’DE ‘TORBA KANUN’A DEVAM
Genel kurulun yanı sıra komisyonların gündemi de bu hafta yoğun olacak. AB Uyum Komisyonu salı günü toplanarak, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Teşkilatı ve Görevleri ile İlgili Tasarıyı görüşecek. Tasarı perşembe günü de Dışişleri Komisyonu’nda ele alınacak. Adalet Komisyonu’nda ise geçen hafta Bayındırlık ve İmar Komisyonu’nda görüşülen Kat Mülkiyeti Kanunu’nda değişiklik öngören tasarı ele alınacak. KİT Komisyonu hafta boyunca Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ile TÜRKSAT’ın hesaplarını denetleyecek. Plan Bütçe Komisyonu’nda ise Torba Kanun olarak nitelendirilen Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun ve KHK’lere Eklenmesi ile İlgili Tasarının görüşmelerine salı günü devam edilecek. Geçen hafta 40 maddesi kabul edilen tasarı, nüfus cüzdanının yerini alacak kimlik kartında, kişilerin parmak biyometri verisinin yer almasını öngörüyor.
Tasarıya göre Kimlik Paylaşımı Sisteminde ve Adres Paylaşımı Sisteminde yer alan bilgilerin genel yönetim kapsamında bulunan kamu idareleri dışındaki kamu kurum ve kuruluşları ile diğer kişiler tarafından paylaşmasının karşılığında, katılma payı alınacak. Katılma payı, Kimlik ve Adres Paylaşımı Sisteminden yapılan her bir sorgu için 2 kuruştan hesaplanacak. Köy ve mahalle muhtarlıkları katılma payından muaf tutulacak.
Tasarının kabul edilen maddelerine göre Türkiye Cumhuriyeti ile Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası arasında imzalanan milletlerarası anlaşma uyarınca kurulmuş olan, Türk Teknoloji Geliştirme Vakfı, kurulduğu tarih itibariyle kanunla kurulmuş vakıf niteliğini kazanacak. Tasarı, vücut dışı protez ve ortez hizmetlerinden katılım payı alınmasını da öngörüyor. Ayakta tedavilerde hekim ve diş hekimi muayenesinden 2 TL katılım payı alınacak.
Katılım payı, vücut dışı protez ve ortezler ile ayakta sağlanan tedavi hizmetleri için kişilerin prime esas kazançlarının, gelir ve aylıklarının tutarı ve benzeri ölçütler dikkate alınarak yüzde 10 ile yüzde 20 oranları arasında olmak üzere, kurumca belirlenecek. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

Karnemi görünce çok üzüldüm

SONRAKİ HABER

Arınç’tan yayın yasağı eleştirisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...