15 Haziran 2009 00:00

Hidayet için bir ilk

Florida takımı Orlando Magic’in Başkanı Bob Wander Weide, NBA’in taraftar sitesi Fan House’a yaptığı açıklamada, Hido’yu takımın “çekirdek oyuncusu” olarak ifade etti.

Paylaş

Florida takımı Orlando Magic’in Başkanı Bob Wander Weide, NBA’in taraftar sitesi Fan House’a yaptığı açıklamada, Hido’yu takımın “çekirdek oyuncusu” olarak ifade etti.
Takımın sahibi Devos Ailesi adına açıklama yapan Weide, “Aile şu anda finallerde olmanın mutluluğunu yaşıyor. Hidayet bu takımın çekirdeği. Dwight ve Rashard’ın sözleşmeleri 2012’de sona erecek. Hidayet ise temmuz başında free-agent (serbest oyuncu) konumuna düşecek. İstediği takımla görüşme yapma hakkına sahip” dedi.
Hidayet’le tekrar sözleşme imzalamaları durumunda NBA kuralları gereği limiti aştıkları için lüks vergisi ödemeleri gerekeceğini kaydeden Weide, “Magic, tarihi boyunca lüks vergisi ödemedi, ama Devos ailesi bu takımın çekirdeğini birarada tutmak pahasına tarihinde ilk kez bu vergiyi ödemeyi onaylayabileceğini söyledi” diye konuştu.
Magic’in bu sezon takımdaki oyunculara ödeyeceği toplam paranın 68.7 milyon dolar olduğu belirtilirken, bu rakamın 71.1 milyon dolarlık lüks vergisi ödeme sınırına çok yakın olduğu ifade edildi. Rakamın NBA Ligi’nde düşen gelirlerle birlikte 2009-2010 sezonunda 69.4 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor. Orlando takımı, Türkoğlu ile yeni bir anlaşma yapması durumunda da rakamı aşacağı için NBA kuralları gereği lüks vergisi ödemek durumunda kalacak.
HİDAYET’İN DEĞERİ ÇOK ARTTI
Magic takımını yakından bilen Orlando Sentinel gazetesi yazarlarından Brian Schmitz de “Türk” olarak hitap ettiği Hidayet Türkoğlu’nun 2004’te 36.7 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladığını vurgulayarak, “Onun tarafı, Hido’nun Golden State’in kısa forvet Corey Maggette’ye ödediği 50 milyon dolardan çok daha değerli olduğuna inanıyor. Hidayet, ya bu yıl serbest oyuncu hakkını kullanıp çıkacak en iyi teklifi değerlendirecek ve takımdan ayrılacak, ya da bir yıllık opsiyonunu daha kullanıp önümüzdeki sene sonu daha iyi bir teklif gelmesini bekleyecek” dedi.
Schmitz, NBA’de final oynamanın verdiği artılar ve maçlardaki yüksek performansı ile Hidayet’in değerinin arttığını kaydederek, bu yıl çok daha iyi bir teklif alacağını tahmin ettiğinin de altını çizdi.
TARİH YAZMAK İSTERİZ
Orlando Magic’te, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu ve takım antrenörü Stan Van Gundy, basın toplantısı düzenleyerek soruları yanıtladı.
Serideki beşinci maçlarına çıkacak Lakers ve Magicli basketbolcular, günü maçın oynanacağı Amway Arena’da antrenman yaparak geçirdiler.
Antrenman sonrası Magic takımı adına basın toplantısı düzenleyen Türkoğlu, Amerikalı medya mensuplarının sorularını yanıtladı.
Los Angeles Times gazetesi muhabirinin “Daha önce NBA finallerinde 3-1 geriye düşen hiçbir takım şampiyon olamadı. Bu istatistiğe karşı bir şeyler söyleyecek misin” şeklindeki sorusunu Türk oyuncu, “Tarih yazmak isteriz. Böyle bir başarının parçası olmak bana mutluluk verecek. Önce buradaki son maçı kazanıp seriyi Los Angeles’a tekrar taşımalıyız” diye yanıtladı.
Final serisinde kaybettikleri 3 maçtan son saniyelerdeki hatalarla verdiklerini belirten Türkoğlu, iki takım arasında fark olmadığını söyledi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Topuz, Fener’in elinde kaldı!

SONRAKİ HABER

MEDYATİK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...