16 Haziran 2009 00:00

Aydınlardan ‘Günlük dostları’ kampanyası

12. AĞIR Ceza Mahkemesi tarafından kapatılan Günlük gazetesine destek amacıyla bir araya gelen bir grup aydın, “Günlük dostları” adında bir grup kurdu. Grup üyesi insan hakları savunucusu Av. Eren Keskin, çeşitli eylemlerle...

Paylaş

12. AĞIR Ceza Mahkemesi tarafından kapatılan Günlük gazetesine destek amacıyla bir araya gelen bir grup aydın, “Günlük dostları” adında bir grup kurdu. Grup üyesi insan hakları savunucusu Av. Eren Keskin, çeşitli eylemlerle bir kampanya öreceklerini belirterek, kampanyaya “Gazetemizi istiyoruz” adında sivil itaatsizlik eylemiyle başlayacaklarını söyledi.
Özel yetkili İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, yayımladığı haber ve fotoğraflardan dolayı Günlük gazetesinin kapatılmasına dönük tepkiler devam ediyor. Aralarında insan hakları savunucusu Av. Eren Keskin’in de bulunduğu bir grup aydın, “Günlük dostları” adıyla örgütlenerek, gazetenin kapatılmasına ilişkin tepki kampanyaları düzenleyecek. Günlük’ün belli bir geleneğin gazetesi olduğunu belirten Av. Keskin, kapatmaya sadece Günlük gazetesine getirilen bir yasak olarak bakmamak gerektiğini söyleyerek, “Çünkü bu gelenekten gelen gazeteler hiçbir gazetenin yazmadığı ve Kürdistan’da gizlenen bütün olayları yazan gazeteler geleneğinden geliyor” dedi.
ANAYASA ÖNÜNDE ENGEL
Günlük gazetesine getirilen yasaklama kararının altında yatan gerçeğin, Kürt sorununun ve Kürt sorunundaki çözümsüzlük politikalarının gizlenmesi olduğunu dile getiren Av. Keskin, Günlük gazetesine sahip çıkmak gerektiği düşüncesiyle “Günlük dostları” adında bir grup oluşturduklarını kaydetti. Buna dönük kampanyalar yapacaklarının altını çizen Av. Keskin, “Kampanyamız ile Günlük gazetesine sahip çıkarken, aynı zamanda Kürt sorununa demokratik ve barışçıl çözüm çağrılarını da dile getireceğiz” dedi.
EYLEME ÇAĞRI
Grubun “Gazetemizi istiyoruz” adı altında kapatma kararını veren Beşiktaş 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe vermekle ilk etkinliğine başlayacağını açıklayan Av. Keskin, yapacakları eylemin bir sivil itaatsizlik eylemi olduğuna dikkat çekti. Yarın saat 11.30’da Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi’nin önünde bir kuyruk oluşturarak 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir dilekçe vereceklerini belirten Av. Keskin, tüm duyarlı kesimleri Günlük gazetesine sahip çıkmaya ve yapacakları eyleme katılmaya çağırdı. Günlük gazetesi ve çalıştığı zihniyet özgür bırakılana kadar etkinliklerine devam edeceklerini vurgulayan Av. Keskin, bu süreç içerisinde çok çarpıcı etkinlikler yapacakları söyledi.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Topuz için özel tören

SONRAKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...