16 Haziran 2009 00:00

Avantaj Efes Pilsen’e geçti

BASKETBOL Ligi play-off final mücadelesindeki 5. maçta Fenerbahçe Ülker’i 74-68 yenen Efes Pilsen’de, seride 3-2 öne geçmenin sevinci yaşanıyor. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynanan maçın büyük...

Paylaş

BASKETBOL Ligi play-off final mücadelesindeki 5. maçta Fenerbahçe Ülker’i 74-68 yenen Efes Pilsen’de, seride 3-2 öne geçmenin sevinci yaşanıyor. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynanan maçın büyük bölümünü önde götüren Efes Pilsen, son periyotta çok zorlansa da salondan galip ayrılmayı bildi ve 2-0 geriden geldiği seride 3-2’lik üstünlüğü yakaladı.
0-0 eşitlikle başlayan ve 4 galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı final serisinde Efes Pilsen, kendi evi olan Darüşşfaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’ndaki üçüncü maçta ilk galibiyetini de almış oldu.
Play-off final serisinin altıncı maçı 17 Haziran Çarşamba günü saat 20.00’de Fenerbahçe Ülker’in sahası olan Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılacak. Efes Pilsen bu karşılaşmayı da kazanırsa şampiyonluğa uzanacak. Fenerbahçe kazanırsa seride 7. ve son maç 20 Haziran Cumartesi saat 20.00’de Ayhan Şahenk’te oynanacak.
EFES’TEN AÇIKLAMA
Bu arada maçtan sonra bazı Fenerbahçeli yöneticiler Efes Pilsen’in kulübü kapatmak tehdidinde bulunarak şampiyonluğa ulaşma çabası içinde olduğunu iddia ederlerken, lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, kulübün kapatılmasının hiçbir zaman gündeme gelmediği, bu yönde de tehditte bulunulmadığı bildirildi.
Efes Pilsen’in Türk sporuna katkılarının süreceği belirtilen açıklamada, ‘’33 yıldır Türk basketbolunun hizmetinde olan Efes Pilsen Spor Kulübü’nün kapatılması hiçbir zaman gündeme gelmemiştir. Efes Pilsen Kulübü, Türk sporuna katkılarını artırarak sürdürecektir’’ denildi.
Efes Pilsen’in kulübü kapatma tehdidinde bulunmadığı vurgulanan açıklamada, ‘’Maçları saha dışında kazanmak gibi bir alışkanlığı olmayan Efes Pilsen Spor Kulübü, Fenerbahçe Ülker yöneticilerinin iddia ettiği gibi, hiçbir biçimde ve hiçbir platformda kulübü kapatma tehdidinde bulunmamıştır ve bulunmayacaktır. Efes Pilsen Spor Kulübü böyle bir yönetim kültürüne sahip değildir. Fenerbahçe Ülker yöneticilerinin asılsız dedikoduların arkasına sığınarak spekülasyonlara yol açmalarını yadırgıyor ve kınıyoruz’’ ifadeleri kullanıldı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Lakers 7 yıl sonra zirvede

SONRAKİ HABER

Topuz için özel tören

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...