16 Haziran 2009 00:00

ÖDP’de kongreye doğru

ÖZGÜRLÜK ve Dayanışma Partisi (ÖDP), 20-21 Haziran’da 6. Büyük Kongresi’ni topluyor. Bir süre önce ‘Özgürlükçü Sol Hareket’ adıyla yeni bir oluşum başlattığını ilan eden eski Genel Başkan...

Paylaş

ÖZGÜRLÜK ve Dayanışma Partisi (ÖDP), 20-21 Haziran’da 6. Büyük Kongresi’ni topluyor. Bir süre önce ‘Özgürlükçü Sol Hareket’ adıyla yeni bir oluşum başlattığını ilan eden eski Genel Başkan Ufuk Uras ve Devrimci Dayanışma grubu arasında uzun süre devam eden tartışmaların ardından toplanacak olan kongre öncesi, bir basın toplantısı gerçekleştiren ÖDP Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu, “Partimizin köklü bir yenilenmeye ihtiyacı var” dedi.
Bu dönem ÖDP’nin öreceği hattın büyük önem taşıyacağına inandığını belirten Kozanoğlu, partisinin köklü bir yenilenmeye ve emekçilerin çalışma birimlerini temel alan bir örgüte dönüşmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. “Gençleşerek, kadınlaşarak, emekçileşerek, değişimin öznesi olabilme güvenini kazanmak zorundayız” diyen Kozanoğlu, “Bugün ‘devrimcilik zamanı’ derken, bu düzeni değiştirme inadını sürdürürken bir yandan da son dönemlerde devrimci değerlere ve devrimci tarihimize yönelen maksatlı saldırılara göğüs germe kararlılığımızı vurguluyoruz” şeklinde konuştu. “ÖDP, solu, sosyalistleri kendi dümen suyuna sokmak için gayret sarf eden sol liberal eksenle de milliyetçi, devletçi çevrelerle de arasına bir mesafe koymaya kararlıdır” diyen Kozanoğlu, “ÖDP, siyaset kültürünü hiçbir zaman güç ve iktidar heveslerine, siyasi ikbal vaatlerine tutsak etmeyecektir” şeklinde konuştu. Partinin kuruluşunda harcı olan herkesi dostlukla hatırlayacaklarını belirten Kozanoğlu, “Şu ana kadar yollarımızın ayrıldığı, belki bundan sonra da ayrı düşecek arkadaşlara parti programına sahip çıktıkları ölçüde kapılarımız her zaman açık olacak” dedi. Kozanoğlu, kongrede genel başkanlığa aday olmayacağını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)


AYRIŞMANIN SEBEBİ NE
Sorularımızı yanıtlayan Kozanoğlu, ÖDP’de, bugüne kadar yaşanan ayrışmaların nedenini, “Yoksullarla kaderinizi birleştiremediğinizde; mahallelerinde, fabrikalarında, okullarında yakalayamadığınızda, eski solcuların, sosyalistlerin bir araya gelmesi yeterli olmuyor” sözleri ile açıkladı. Kozanoğlu, Uras’la yaşanan ayrışmaya ilişkin, “Olağanüstü kongrede parti kültürüne aykırı davranışlar üzerinden gelişti. Şimdi merkeze açılan, sosyal demokrasiyle ittifaka dayanan bir açılım yaptıkları görülüyor” dedi.
ÖNCEKİ HABER

Mardin’de ‘işkenceye karşı’ doktorlara eğitim semineri

SONRAKİ HABER

15-16 Haziran anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...