17 Haziran 2009 00:00

Kızılay’da zabıta terörü

KIZILAY’da işportacılarla zabıtalar arasında iki haftadır süren gerginlikte sopalar konuştu.

Paylaş

KIZILAY’da işportacılarla zabıtalar arasında iki haftadır süren gerginlikte sopalar konuştu. Konur Sokak’ta işportacılara saldıran zabıta, hızını alamadı, sokakta oturan gençlere de saldırdı ve gazetecileri engellemeye çalıştı. Zabıtanın saldırdığı iki kişi hastaneye kaldırıldı.
Kızılay’da tezgah açmalarına izin verilmeyen işportacılar, iki haftadır akşamları eylem yaparak Çankaya Belediyesi’ni protesto ediyorlardı. İşportacılar ile zabıta arasında gerginlikler yaşanıyordu.
ZABITA İŞPORTACILARA SALDIRDI
Önceki akşam Yüksel Caddesi ve Konur Sokak’ta sopalar konuştu. Çankaya Belediyesi’ne bağlı olduğu belirtilen 50 kişilik bir zabıta ekibi, tahta sopalarla tezgah açan işportacılara saldırdılar.
Olayda iki kişi feci şekilde yaralandı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kafasına aldığı darbeler nedeniyle yerde kanlar içinde yatan bir işportacıya yardım etmeye çalışan vatandaşlar da zabıta terörünün mağduru oldular.
BASINA ENGEL
Hızını alamayıp yol kenarında oturan gençlere de vuran zabıtalar, bu kez gençlerle kavgaya tutuştular. Zabıta ekipleri, gazetemiz Evrensel ve Hayat Televizyonu muhabirlerinin görüntü almasını da engellemek istediler.
Zabıtanın saldırısı çevredekilerden tepki topladı. Olay yerine gelen Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy’a vatandaşlar tepki gösterdiler. Ulusoy ise olayların büyümesinin provokatörlerin işi olduğunu iddia etti.
Polis ekiplerinin gelmesinin ardından zabıta ortalıktan kaybolurken, işportacılarla polis ve zabıta arasındaki kovalamacanın ara sokaklarda geç saatlere kadar sürdüğü belirtildi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Adana’da ceza alan çocuk sayısı 84’e çıktı

SONRAKİ HABER

Beyin gücünü kullan!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...