17 Haziran 2009 00:00

Adana’da ceza alan çocuk sayısı 84’e çıktı

ADANA’da 4 çocuğa daha ‘PKK propagandası yapmak’ suçlamasıyla ceza verilmesinin ardından kentte ağır cezalara çarptırılan çocukların sayısı 84’e yükseldi.

Paylaş

ADANA’da 4 çocuğa daha ‘PKK propagandası yapmak’ suçlamasıyla ceza verilmesinin ardından kentte ağır cezalara çarptırılan çocukların sayısı 84’e yükseldi.
Adana’nın Ceyhan ilçesinde gösterilere katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 4 çocuk, ‘Örgüt adına suç işlemek’ ve ‘Örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla 15 Haziran günü 7 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi, “Yasin Hayal’in bomba attığı halde örgüt üyesi sayılmadığı Türkiye’de taş ve slogan atan Kürt çocukları örgüt üyesi gibi kabul edilip cezalandırılıyor. Adana da mahkemeler onların çocuk olduğunu bir türlü görmüyor görmek istemiyor” açıklamasında bulunarak tutuklamaları kınadı.
ÜRKÜTÜCÜ TABLO
İHD Adana Şubesi verilerine göre 3 Haziran 2008’den 28 Nisan 2009’a kadar, 11 aylık süre içerisinde 18 ve 15 yaş altı 67 çocuğa indirimlerden sonra 290 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Son cezalarla birlikte İHD’ye göre sadece Adana’da ceza alan çocukların sayısı 84’e yükseldi. İHD, “Tüm kamuoyunu daha fazla tepkilerini ortaya koymaya ve bu hukuksuzluğa ‘dur’ demeye” çağırdı. (ADANA)
ÖNCEKİ HABER

Hırsız ev sahibine not bıraktı

SONRAKİ HABER

Kızılay’da zabıta terörü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...