17 Haziran 2009 00:00

Almanya’da boykot coşkuyla başladı

ALMANYA’nın 80 şehrinde pazartesi günü başlayan boykot eylemleri devam ediyor.

Paylaş

ALMANYA’nın 80 şehrinde pazartesi günü başlayan boykot eylemleri devam ediyor. On binlerce lise ve üniversite öğrencisi “daha iyi bir eğitim” şiarı altında çok sayıda eylem ve etkinlikle “Boykot Haftası”nın açılışını yaptılar.
Eylemin ikinci gününde değişik basın organlarında, “Almanya’da yeni bir öğrenci/gençlik hareketinin başlangıcında mıyız” sorularını ortaya attılar.
Eğitim maratonu gibi sportif faaliyetler örgütleyen öğrenciler, “Çarşamba günü en azından 150 bin öğrenciyi sokaklara taşımalıyız” görüşündeler. Berlin, Bochum, Hamburg, Heidelberg, Wuppertall gibi şehirlerde neredeyse bütün üniversite alanı işgal edilirken birçok şehirde ise işgaller fakültelerle sınırlı kaldı. Halle, Düsseldorf, Darmstadt ve Mainz’da ise üniversite önlerinde büyük “eğitim kampları” kuruldu. Köln, Münih, Trier, Flensburg, Münster, Saarbrücken, Marburg, Würzburg ve Freiburg şehirlerinde ise değişik eylem ve etkinliklerle boykot haftası başladı.
BÜYÜK EYLEM BUGÜN
Bugün ülkenin 100’den fazla şehrinde büyük gösteriler yapılacak. 150 binden fazla öğrencinin katılımı beklenen eylemler gün boyu devam edecek. Öğrenci temsilcileri, işgallerin bugünden itibaren daha fazla gündeme geleceğini açıkladılar. (Köln/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tamil Kaplanları hükümet kuruyor

SONRAKİ HABER

‘Irak savaşı İngiltere’nin en büyük hatasıydı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...