17 Haziran 2009 00:00

Terme halkı: Termik santrale hayır

Samsun’da Tekkeköy’den Terme’ye kadar 5 tane termik santral yapılmak isteniyor. Termeliler düzenledikleri mitingle çevre ve insan sağlığı hiçe sayılarak yapılmak istenen santrallere karşı çıktı.

Paylaş

Samsun’da Tekkeköy’den Terme’ye kadar 5 tane termik santral yapılmak isteniyor. Termeliler düzenledikleri mitingle çevre ve insan sağlığı hiçe sayılarak yapılmak istenen santrallere karşı çıktı.
Farklı kesimlerden Samsun Terme ilçesi halkı, ilçelerinde kurulmak istenen termik santrale karşı miting yaptı. Terme Sivil Toplum Örgütleri Platformu’nun düzenlediği mitinge, kitle örgütleri, siyasi partiler ve yüzlerce Termeli katıldı.
5 SANTRAL KURULMAK İSTENİYOR
Mitingde ilk konuşmayı platform başkanı Adem Güngör yaptı. Tekkeköy’den Terme’ye kadar 5 adet termik santral kurulmak istendiğini belirten Güngör, termik santrallerin başta halkın sağlığı olmak üzere, çevreye, tarımsal ürünlere, temiz su kaynaklarına zarar vereceğini ifade etti.
Santrallerin halk sağlığını tehdit ettiğine dikkat çeken Güngör, “Bizim böyle zararlı enerji kaynaklarına ihtiyacımız yoktur ve yapılmasını istemiyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.
ŞİMDİ NEREDELER?
Samsun Çevre Meclisi adına konuşan Eczacı Ayşe Saral, halk sağlının tekellerin kârı uğruna satılamayacağını belirterek, tüm halkı santrale karşı birleşmeye ve mücadele etmeye çağırdı.
Terme MHP İl Genel Meclisi Üyesi Sabri Arslan da “Devlet güney doğuya mayın döşedi, şimdi de Karadeniz’e döşenmek isteniyor, biz termeliler olarak buna karşı çıkmalıyız” dedi. Polisin miting alanını emniyet kordonu altına almasını da kınayan Arslan “Seçim dönemlerinde buralarda olanlar şimdi nerede?” diye sordu. Coşkulu miting halaylarla sona erdi.
Sait Kocaman
ÖNCEKİ HABER

Nükleer santral ihalesinde komisyona hükümet sopası

SONRAKİ HABER

Yarasalar uyandı, DSİ hala uykuda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...