17 Haziran 2009 00:00

Nükleer santral ihalesinde komisyona hükümet sopası

NÜKLEER santral ihalesinde, JSC Atomstroyexport, JSC İnter Rao Ues, Park Teknik Elektrik Madencilik ortaklığının verdiği teklifin yüksek olduğu ...

Paylaş

NÜKLEER santral ihalesinde, JSC Atomstroyexport, JSC İnter Rao Ues, Park Teknik Elektrik Madencilik ortaklığının verdiği teklifin yüksek olduğu sonucuna varan Yarışma Komisyonu’nun kararını işleme koymayan Enerji Bakanlığı, şimdi de “Bakanlar Kurulu’nun hakkını gasp ettin” diyerek, komisyondan kararını değiştirmesini istedi.
Komisyonun ihale sonrası verildiği için ‘Mevzuata aykırı olur’ diyerek değerlendirmeye almadığı teklifleri değerlendirmesi için Enerji Alış Dairesi’ne yetki veren TETAŞ, daireye bile verdiği yetkiyi şartname çerçevesinde kullanan Yarışma Komisyonu’nu Kabine sopası göstererek karar değiştirmeye sevk etti.
KEPAZELİĞİN BOYUTU BÜYÜYOR
Komisyonu hiçe sayarak Enerji Alış Dairesi’ne ihale sonrası verilen teklifleri inceleme yetkisi veren idare aleyhine suç duyurusunda bulunarak dava açan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Başkanı Musa Çeçen, bu duruma tepki gösterdi. Komisyonun ‘en uygun teklifi belirleme’ yetkisi bulunduğunu dile getiren Çeçen, şartnamenin 30’uncu maddesinin de ‘en uygun isteklinin belirlenmesi’ hükmünü getirdiğini kaydetti. İstedikleri çıkmayınca, ‘Komisyon yetkisizdir biz bunu yaparız’ diyorlar. Nükleer santral ihalesinin ne kadar yüzlerine-gözlerine bulaştırıldığının ve nasıl bir açmazın içine sürüklendiğinin en büyük kanıtıdır” diyen Çeçen, ‘Trajikomik komedi’ olarak nitelendirdiği nükleer santral ihalesinin bir an önce sonlandırılması gerektiğini kaydetti.
Kepazeliğin boyutunun büyüdüğünü söyleyen Çeçen, yapkları suç duyurusunun ‘bu büyük suç daha da büyümeden’ işleme konulması gerektiğini kaydetti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Barakada yaşam mücadelesi

SONRAKİ HABER

Terme halkı: Termik santrale hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa