18 Haziran 2009 00:00

Sanat ve heykel düşmanı bir başkan daha

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın katıldığı AKP Kars İl Kongresi öncesinde, belediye binasının girişindeki iki kadın heykelini ve Şehit Hulusi Aytekin Caddesi üzerinde bulunan...

Paylaş

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın katıldığı AKP Kars İl Kongresi öncesinde, belediye binasının girişindeki iki kadın heykelini ve Şehit Hulusi Aytekin Caddesi üzerinde bulunan üç çıplak kadın heykelini ‘uygun bulmadığı’ gerekçesiyle kaldırttı.
Daha sonra bu konu, yerel ve ulusal basında yer alıp tepki çekince, AKP’li Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, açıklama yaparak “Seçim döneminde Kars halkının heykellere tepkisi olduğunu anladım, vatandaşlardan gelen talep üzerine başka yerde değerlendirmek üzere kaldırdık” şeklinde sözler sarf etmek zorunda kaldı.
29 Mart seçimleri ile belediye başkanlığını kazanan ve uygulamaları ile Kars halkının tepkisini çeken konularda düşüncelerini sorduğumuz insanlar, ‘yıllar önce yine çıplak heykellere yönelik ben böyle sanatın içine tükürürüm diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek zihniyetinin halen devam ettiğini gördüklerini; heykelden, çıplaklıktan bu kadar ürkmenin sapıkça bir düşünce olduğunu’ dile getiriyorlar.
Ayrıca başkanın, belediyenin borçları bahane göstererek, festivaller başta olmak üzere kentin tanınmasını sağlayan ve kente canlılık katan etkinliklerle ilgili ‘önce ertelendi’, sonra da ‘iptal edildi’ açıklamaları yapmasının son derece ciddiyetsiz ve Kars için kötü olduğu ifade edildi.
Belediye Başkanı Bozkuş, belediyenin işlettiği Kars Sanat Merkezi’ni de belediyenin işlevleri arasında bu tür yerler işletmek olmadığını söyleyerek, Halk Eğitim Merkezi’ne devretmiş; burada çalışan işçiler dahil toplam 49 işçinin iş akdini tek taraflı olarak feshederek, işçileri işten çıkarmıştı. (Kars/EVRENSEL)
Deniz Eren
ÖNCEKİ HABER

‘Sanatı kentliler talep etmeli’

SONRAKİ HABER

Özelleştirmenin bir parçası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...