18 Haziran 2009 00:00

Geri adım atmayacağız

Gebze Belediyesi 2 hafta önce, İnternet sitesinde yaptığı açıklama ile gecekondu ağırlıklı Cumhuriyet ve Adem Yavuz Mahallesi’nin kentsel dönüşüm alanı olmasını kabul etti. Hiçbir mahalle halkının haberi olmaksızın alınan bu kararı yerel basından öğrendik. Gebze Belediyesi 2 hafta önce, İnternet sitesinde yaptığı açıklama ile gecekondu ağırlıklı Cumhuriyet ve Adem Yavuz Mahallesi’nin kentsel dönüşüm alanı olmasını kabul etti. Hiçbir mahalle halkının haberi olmaksızın alınan bu kararı yerel basından öğrendik.

Paylaş

Gebze Belediyesi 2 hafta önce, İnternet sitesinde yaptığı açıklama ile gecekondu ağırlıklı Cumhuriyet ve Adem Yavuz Mahallesi’nin kentsel dönüşüm alanı olmasını kabul etti. Hiçbir mahalle halkının haberi olmaksızın alınan bu kararı yerel basından öğrendik. Mahalle halkı bunu duyar duymaz tepkilerini dile getirdi.
İlk etapta Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığı önünde 2 bin kişilik basın açıklaması yaptık. Halk belediyeye ve hükümete öfkeliydi. Hemen sonrasında birlik ve dayanışma içinde yürümemiz gerektiğine inandık ve mahalle komitesi kurduk. Daha sonra sesimizi daha çok duyurmak için Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda daha kitlesel bir basın açıklaması yapmayı hedef aldık. 2 bin kişilik bir basın açıklaması yaptık. Mahalle halkı geri adım atmayacağını ve kentsel dönüşüm istemediğini duyurdu.
Maalesef basının yüzde 90’ı bizim sesimize kulak asmadı ve bizim mücadelemizi küçük düşürmek için elinden geleni yaptı. Kimi basın destek kimi basın köstek oldu. Buradan günlerdir yanımızda olan Evrensel gazetesi ve Hayat Televizyonu’na teşekkürlerimi sunarım.
Tüm mahalle halkına sesleniyorum: Kesinlikle siyasi, dinsel, mezhepsel, bölgesel ayrılığa prim vermemeksizin evlerimizin kentsel dönüşüm kurbanı olmaması için birliğimizi ve dayanışmamızı bozmak isteyenlere karşı uyanık olmalıyız. Birlik, mücadele ve dayanışmanın bizim başarıya ulaşmamızın tek yolu olduğunu bilmeli ve kararlılıkla yolumuza devam etmeliyiz. Belediye geri adım atana kadar bireysel değil toplumsal bir kurtuluşu hedef almalı ve kararlılığımız bozmamalıyız.
Cemal Güneş (Cumhuriyet Mahallesi Sakini)
ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler Almanya’yı silkeledi!

SONRAKİ HABER

Fernandez de Trabzonspor’u reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...