18 Haziran 2009 00:00

İsrailliler ‘İki devletli çözüm’ diyor

İSRAİL’de yapılan bir kamuoyu araştırması, İsraillilerin çoğunluğunun iki devletli çözüme destek verdiğini ortaya koydu.İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesinde yayımlanan ve Ulusal Güvenlik Etütleri Enstitüsü tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre kamuoyunun yüzde 64’ü iki devletli bir çözümü destekliyor.

Paylaş

İSRAİL’de yapılan bir kamuoyu araştırması, İsraillilerin çoğunluğunun iki devletli çözüme destek verdiğini ortaya koydu.
İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesinde yayımlanan ve Ulusal Güvenlik Etütleri Enstitüsü tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre kamuoyunun yüzde 64’ü iki devletli bir çözümü destekliyor. Araştırmaya göre, nihai statü anlaşması kapsamında kurulacak bir Filistin devletine hazır olduklarını söyleyenlerin oranı yüzde 53 olarak ortaya çıktı. 1987’de yüzde 21 olan bu oran 2006’da yüzde 61, 2007’de ise yüzde 55 olmuştu. İsrail’in 1967 savaşlarından sonra işgal ettiği Suriye topraklarındaki Golan Tepeleri’nin terk edilmesine halkın yüzde 60’ı karşı çıkıyor.
NETANYAHU’YA DESTEK
Haaretz tarafından yapılan bir başka kamuoyu araştırması ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun konuşmasına dairdi. Yüzde 71 oranında bir grup, Başbakan’ın konuşmasını onayladığını belirtti.
Netanyahu’nun askerden arındırılmış bir Filistin devleti önerisini neden yaptığı sorusuna halkın yüzde 55’i “ABD baskısı” derken, yüzde 33’ü, bu konuşmanın “İsrail’in çıkarlarına hizmet ettiğini” belirtti. Netanyahu’nun konuşmasının Filistinlilerle barış sürecine yardımcı olup olmayacağı sorusuna ise yüzde 67 gibi çoğunluk ‘yardımcı olmayacağı’ karşılığını verdi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Grevin 1. yılında Eczacıbaşı’na tepki

SONRAKİ HABER

Krizin dibi görünmüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...