18 Haziran 2009 00:00

Maden işçileri direndi kazandı

MİLAS’ta bulunan Yeniköy Linyitleri İşletmeleri’nde çalışan Maden-İş Yatağan Şube üyesi maden işçilerinin taşeronlaştırmaya karşı 1 Haziran’da başlattıkları direniş başarıyla sonuçlandı.

Paylaş

MİLAS’ta bulunan Yeniköy Linyitleri İşletmeleri’nde çalışan Maden-İş Yatağan Şube üyesi maden işçilerinin taşeronlaştırmaya karşı 1 Haziran’da başlattıkları direniş başarıyla sonuçlandı. Taşeron firmaya verilecek olan patlatma işi ihalesinin uygulanmasının durdurulması kararı sendika ve işçiler tarafından sevinçle karşılandı.
Sendika Şube Başkanı ve Türk- İş Muğla İl Temsilcisi Süleyman Girgin, “Sizler gibi bilinçli, dirençli işçilerin sendika şube başkanı olduğum için onur duyuyorum. Direne direne kazandık” dedi. İşçiler kararı alkış ve sloganlarla karşıladı. Girgin, “İhalenin uygulamasının durdurulmuş olması kamu kurumlarındaki tasfiye işlemlerinde ve TKİ’nin makus talihini değiştirmede bir kırılma noktası olacaktır” dedi.
İhalenin hukuka aykırı olduğunu söylemelerine karşın “Emir yukarıdan geliyor” denilerek uygulamak istediklerini hatırlatan Girgin, Taleplerinin TKİ’de tüm işlerin kendi kadrolu işçileri tarafından yapılması olduğunu kaydetti.
Girgin’in konuşmasının ardından direniş çadırını söken işçiler, eylemlerini sonlardırdı. (MUĞLA)
ÖNCEKİ HABER

Babamı çöpe mi atayım?

SONRAKİ HABER

Grevin 1. yılında Eczacıbaşı’na tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...