18 Haziran 2009 00:00

DTP’ye yönelik operasyon sürüyor

DTP’ye yönelik 14 Nisan’da başlayan gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor. Dün de bir çok ilde aralarında DTP yöneticileri ve akademisyenlerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Paylaş

DTP’ye yönelik 14 Nisan’da başlayan gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor. Dün de bir çok ilde aralarında DTP yöneticileri ve akademisyenlerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Diyarbakır’da DTP’ye yönelik dün sabah saatlerine bir çok eve yapılan eş zamanlı baskınlarda aralarında Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Rojda Balkaş ile Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Ahmet Yıldırım’ın da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Evindar Özbek isimli kadın da gözaltına alındı. Yaklaşık bir hafta önce gözaltına alınıp tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen ve daha sonra serbest bırakılan Batman Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tuğyıldız, savcılığın itirazı üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tuğyıldız, tutuklanarak Batman M Tuğyıldız’ın tutuklanmasına 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Kanunu’na Muhalefet etmek ve 21 Mart’ta Batman’da Newroz kutlamalarında ulusal kıyafet giymek gerekçe olarak gösterildi. DTP’li üye ve yöneticilere yönelik Şırnak ve Cizre’de yapılan baskınlarda aralarında Cizre Belediye Meclis Üyesi Faysal Sarıyıldız ile Tüm Bel-Sen Cizre Temsilcisi Metin Fındık’ın da bulunduğu toplam 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltıların gerekçesi öğrenilemedi. Bitlis merkezde yapılan ev baskınlarında DTP Merkez İlçe Başkanı Veysi Ceyhan’ında aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 5 kişinin gözaltı gerekçesi öğrenilmedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Çiçeklere PKK soruşturması!

SONRAKİ HABER

Alper: Kürt sorununun çözümü samimiyete bağlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...