18 Haziran 2009 00:00

Tüm Bel-Sen üyeleri Ankara yollarında

TÜM BEL-SEN, hükümetin, sendikalarının yerel yönetimlerle TİS imzalamasına ilişkin uyguladığı engellemelere karşı 3 gün sürecek olan Ankara yürüyüşünü İzmir ve Diyarbakır’dan başlattı.

Paylaş

TÜM BEL-SEN, hükümetin, sendikalarının yerel yönetimlerle TİS imzalamasına ilişkin uyguladığı engellemelere karşı 3 gün sürecek olan Ankara yürüyüşünü İzmir ve Diyarbakır’dan başlattı.
Emekçiler yürüyüşte AKP Hükümeti’nin, toplusözleşmeleri engellemek için belediye başkanlarını tehdit etmesini protesto etti.
İzmir’de Basmane Meydanı’nda bir araya gelen emekçiler, “Toplusözleşme engellenemez” yazılı pankart açarak Büyükşehir Belediyesi önüne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte AKP Hükümeti aleyhinde sloganlar atıldı.
Burada konuşan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, yapılan baskıları kınayarak, Danıştay 1. Dairesi, Zonguldak İdari Mahkemesi ve AİHM’nin kamu emekçilerinin toplusözleşme yapma hakkı olduğunu onaylayan kararlarına rağmen hükümetin yasakçı anlayışından vazgeçmediğini söyledi.
Gerek Sayıştay denetimleri üzerinden çıkarılan zimmet kararları ile gerekse İçişleri Bakanlığı’nın valiler ve kaymakamlar üzerinden gönderdiği müfettişler aracılığı ile belediye başkanlarının sendikayla toplusözleşme imzalamasını engellemeye devam ettiğini dile getiren Baykara, “Belediyeleri ve diğer kamu kurumlarını, iç hukukta herhangi bir yasal düzenleme yapılmasını beklemeden sendikamızla toplusözleşme masasına oturmaya, hükümeti ise, hukuka bağlı demokratik ve sosyal devletin gereğini yerine getirmeye çağırıyoruz” dedi.
Yapılan eylemde tutuklanan KESK üyelerinin de derhal serbest bırakılması istendi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Albayı sorgulamaktan vazgeçtiler

SONRAKİ HABER

Ya TİS ya grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...