18 Haziran 2009 00:00

EMEP: Asker politikadan elini çekmelidir

Emek Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Genelkurmay Harekat Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlattırıldığı iddia edilen...

Paylaş

Emek Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Genelkurmay Harekat Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlattırıldığı iddia edilen ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ gerçek, ya da sahte olmasından bağımsız olarak yapılan onca yasal değişikliğe rağmen askerin, politik zeminin şekillenmesinde etkisinin sürdüğünü göstermektedir” denildi.
Açıklamada şöyle devam edildi: “Başbakan Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Başbuğ ile yaptığı görüşmeden, diğer şeyler elendiğinde ‘Kurumlar arası güven tamdır’ın çıkması, akıllara ‘yeni bir Dolmabahçe mutabakat’ıyla mı karşı, karşıyayız?’ sorusunu getirmektedir.
Yeni andıç tartışması bir yanıyla da süren Ergenekon davası ve operasyonunun, kontrgerilla ilişkilerinden (sisteminden) kopuk ele alınamayacağını, aksi durumda mevcut haliyle egemen güç odaklarının birbirlerine üstünlük sağlamak mücadelesinden öteye geçmeyeceğini bir kere daha ortaya çıkarmıştır. Bu yüzdendir ki, yeni andıçın arkasındaki sır perdesi biran önce kaldırılmalı, gerçekler halka açıklanmalıdır. Sorumlular ortaya çıkartılarak yargılanmalı, askerin politik yaşama müdahalesi son bulmalıdır.”
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Alevi Çalıştayı bilim insanlarıyla toplanıyor

SONRAKİ HABER

Uras ve ‘Özgürlükçü Sol’ istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...