18 Haziran 2009 00:00

52 polis 17 yıldır yargılanıyor

Mithat Kutlu’nun başına aldığı darbe sonucu ölümüyle ilgili haklarında dava açılan 52 polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Paylaş

Mithat Kutlu’nun başına aldığı darbe sonucu ölümüyle ilgili haklarında dava açılan 52 polis memurunun yargılanmasına devam edildi. Olay 17 yıl önce Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde meydana gelmişti. 1992 yılında polisin müdahale ettiği gösteride, banka görevlisi Kutlu başına aldığı darbeyle yaşamını yitirmişti.
17 yıldır süren davanın Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasına tutuksuz yargılanan sanıklar katılmadı. Olayda yaşamını yitiren Kutlu’nun eşi Gülseren ve oğlu Muhammet Kutlu ile Avukatları Abdullah Çağer duruşmada hazır bulundu.
SAVCIDAN BERAAT TALEBİ
Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 1. İhtisas Kurulu’nun olayda yaşamını yitiren Mithat Kutlu ile ilgili raporu okundu. Raporda, söz konusu travmatik durumun başa yönelik sert ve künt bir cisimle vurulmasıyla oluştuğuna dikkat çekildi.
Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı mütalaasını okuduktan sonra mahkemeye sundu. Mütalaada, tüm sanıkların ayrı ayrı beraatlarına karar verilmesi talep edildi.
AİLE: ŞİKAYETÇİYİZ
Duruşmaya katılan Mithat Kutlu’nun eşi Gülseren Kutlu sanıkların cezalandırılmasını istedi. Muhammet Kutlu da sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, “Şu ana kadar yoksulluk içinde kaldık. Babamız olsa daha farklı olacaktı” dedi.
Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından sanıklara mütalaayı içerir bir zabıt örneğinin gönderilmesini ve karar duruşmasında hazır bulunmalarının istenilmesini kararlaştırdı.
17 YILLIK YARGILAMA
17 yıldır yargılanan sanıklarla ilgili iddianamede, aralarında 1 emniyet amiri, 4 komiser, 25’i özel harekat ve 19’u çevik kuvvet olmak üzere 52 polis memuru hakkında “adam öldürmek” suçundan 30 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep ediliyor. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Polis dayağına tepki

SONRAKİ HABER

2 yılda ağır fatura

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...