18 Haziran 2009 00:00

Belediye işçilerinden oturma eylemi

AKP’li Kocaeli Belediyesi belediye yönetiminin baskısı ile Belediye-İş’ten istifa ettirilerek zorla Hizmet-İş’e...

Paylaş

AKP’li Kocaeli Belediyesi belediye yönetiminin baskısı ile Belediye-İş’ten istifa ettirilerek zorla Hizmet-İş’e üye yapılmaya çalışılan belediye işçileri baskılara, Belediye-İş yönetici ve işyeri temsilcilerinin sürgün edilmesine karşı belediye önünde oturma eylemine başladılar.
Sürgün edilen sendika yönetici ve işyeri temsilcilerinin bir an evvel görevlerine geri döndürülmesini ve baskıların son bulmasını isteyen belediye işçileri oturma eylemini 3 gün boyunca sürdürecekler.
Sürgünlerle amaçlananın belediye işçilerinin direncini kırmak olduğunu belirten işçiler sürgünlerin durdurulması ve görev yeri değiştirilen işçilerin bir an evvel görev yerlerine dönmesi talebiyle oturma eylemine başladıklarını kaydettiler.
BASKILAR BİTSİN
Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Belediye-İş Sendikası Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Osman Suat Kalyoncu, baskıların bir an evvel son bulması gerektiğini kaydetti.
Belediye-İş Şube Yöneticisi İbrahim Çınar çalıştığı Gebze itfaiyesinden Karamürsel ilçesi Yalakdere köyü itfaiye birimine, eski SEKA işçisi olup şimdi Belediye-İş park bahçeler biriminde işyeri temsilciliği yapan Kemal Akyel kaynak ustası iken park bahçeler toprak ekibine, yine eski SEKA işçisi ve işyeri temsilcisi Binali Budağı da marangoz ustası iken park bahçeler toprak ekibine sürgün edilmişti. (KOCAELİ)

HİZMET-İŞ İDDİALARI REDDETTİ

HİZMET-İŞ Sendikası gazetemizin dünkü sayısında yer alan “Seminer rezaleti!” haberine ilişkin açıklama yaptı.
Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’nın hükümetin ve AKP’li belediye yönetimlerinin desteğiyle başka sendikalara bağlı işçileri üye yapmaya sürdürdüğü ve bununla ilgili olarak da “Sendika Değiştirmenin Pratik Yolları” konulu seminerler düzenlediğini duyuran haberle ilgili açıklama yapan Hizmet-İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri Zekeriya Koca, haberde geçen iddiaları reddetti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

SONRAKİ HABER

TGS grevcileri Ankara’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...