19 Haziran 2009 00:00

Van Devlet Tiyatrosu Kürtçeye alıştı

Devlet sahnesindeki ilk Kürtçe oyunun ardından, şiirli, müzikli, resimli bir etkinlik yapıldı.

Paylaş

BU ayın başında ilk Kürtçe oyunun sergilendiği Devlet Tiyatrosu sahnesi olan Van DT, bu kez Mezopotamya Kültür Merkezi’nin etkinliğine ev sahipliği yaptı. Van Mezopotamya Kültür Merkezi Derneği (MKM-DER) Hobi Sanat Kursları kapsamında, Van Devlet Tiyatrosu’nda şiir, müzik, folklor ve resim sergisinden oluşan bir etkinlik düzenledi.
Van MKM-DER tarafından Hobi Sanat Kursları kapsamında Van Devlet Tiyatrosu’nda şiir, müzik, folklor yanında resim sergisi gerçekleştirildi. Etkinliklere, aralarında DTP’li yöneticiler ve Van Barosu avukatlarının da bulunduğu kalabalık bir grup katıldı. Etkinlikler kapsamında ilk olarak şiir dinletisi sunuldu. Şiir dinletisinden sonra kültür merkezi çalışanlarının yaptığı resimlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Etkinlik, müzik dinletisi ve folklor gösterisiyle son buldu.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren MKM tiyatro çalışanı Şirin Harhar, MKM olarak ilk kez böyle geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.
Etkinliklere gösterilen ilgilinin kendilerini sevindirdiğini de belirten Harhar, “Bu çalışmayı ilk kez böyle kapsamlı ve devletin resmi kurumlarda kendi dilimizle yapıyoruz. MKM olarak zaten temel hedefimiz kendi dilimizle, kültürümüzle halkımızın karşısına çıkmaktır. Bu bir örnekti. bundan sonra da devam edecektir” diye konuştu. (Van/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Sean Penn’den ‘aile’ molası

SONRAKİ HABER

Gençlik filmi yeniden

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...