19 Haziran 2009 00:00

Dolu ekili alanlara zarar verdi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yağan dolu ve yağmur Değerli (Memkava) köyündeki 100 dönümlük ekili alana zarar verdi. Bütün gelirlerinin bu ekili alan olduğunu belirten köylüler, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yağan dolu ve yağmur Değerli (Memkava) köyündeki 100 dönümlük ekili alana zarar verdi. Bütün gelirlerinin bu ekili alan olduğunu belirten köylüler, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
Yüksekova’da dün etkili olan dolu ve yağmur ekinlere büyük zarar verdi. En büyük zarar ise Değerli (Memkava) köyünde meydana geldi. 60 hane ve 700 nüfuslu köyde yaklaşık 100 dönümlük ekili alan zarar görürken, buğday, yonca ve nohut tarlalarının yanı sıra kışlık tezekler de yağmurdan nasibini aldı. Su altında kalan birçok evde eşyalar kullanılamaz hale geldi. Köyde binlerce TL’lik zarar meydana geldiğini belirten köylüler, zarar tespiti yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesini istediler. Tek gelirleri olan ekin alanlarının sular altında kaldığını vurgulayan Köy Muhtarı Kemal Işık, konuyla ilgili gerekli girişimleri başlatacağını söyledi.
‘DEVLET BİZE SAHİP ÇIKMALIDIR’
Evi sular altında kalan Halime Işık, kışlık yakacaklarının tamamen sular altında kaldığını dile getirdi. Devletin zararlarını tespit ederek karşılamasını isteyen Işık, “Dün yağan yağmur ekin arazilerinin yanı sıra evlerimizi de kullanılamaz hale getirdi. Birçok ev sular altında kaldı. Eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Bu yokluk içinde ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililerin acilen soruna çözüm bulup zararlarımızı karşılamalarını bekliyoruz” dedi. Köy sakinlerinden Cemal Işık ise yaşadıklarının bir kabus olduğunu söyleyerek, “Tüm emeğimiz, hasadımız gitti. Köy adeta çamur deryasına döndü. Kaymakamlık ile İlçe Tarım Müdürlüğü köye acilen heyet göndermelidir. Tek gelir kaynağımız olan ekin alanlarımız tamamen sular altında kaldı” diye konuştu. Tarlaları ve evi sular altında kalan Cevat Dara ise yaklaşık 40 bin TL zararı olduğunu dile getirerek, olaydan sonra hiçbir yetkilinin inceleme yapmamasından yakındı. Dara, zararlarının tespit edilmesini ve karşılaşmasını istedi. (HAKKARİ)
ÖNCEKİ HABER

Belediye işçileri direnişte kararlı

SONRAKİ HABER

Pazara hangi parayla çıkalım?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...