19 Haziran 2009 00:00

Belediye işçileri direnişte kararlı

BASKI ve tehditle sendikalarından istifa ettirilip Hizmet-İş Sendikası’na üye yapılmak istenen belediye işçileri, belediye önünde yaptıkları 3 günlük oturma eylemi bugün sona erecek.

Paylaş

BASKI ve tehditle sendikalarından istifa ettirilip Hizmet-İş Sendikası’na üye yapılmak istenen belediye işçileri, belediye önünde yaptıkları 3 günlük oturma eylemi bugün sona erecek. Eylemleriyle ilgili görüştüğümüz işçiler, belediye yöneticilerine geri adım attırana kadar mücadele etmeyi sürdüreceklerini belirtiyorlar.
Oturma eyleminin amacının baskıları durdurmak olduğunu söyleyen Belediye-İş Basın Yayın ve Eğitim Sekreteri Bayram Özkan “Baskıları ve sürgünleri durdurana kadar mücadele etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Atölyede çalışan usta arkadaşlarının alanlara toprak ekibine verildiğini belirten Metin Uzuner, kendilerine yapılan baskıları kınamak için eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Patron yoğun olarak baskı uyguluyor, bunun baş mimarı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’dur” diyen belediye işçisi Halife Karabulut“Yaşanan baskıları, birliğimizi sürdürüp mücadele ederek ortadan kaldıracağız” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

4 gün iş 3 gün ücretsiz izin

SONRAKİ HABER

Dolu ekili alanlara zarar verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa