19 Haziran 2009 00:00

Hüseyin Çelik sağolsun!

ERZURUM Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik’i 5’inci kez tazminata mahkum ettirdi. Budak, Bakan Çelik ve Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya ile birlikte Personel Genel Müdür Vekili Bekir Erdoğan aleyhine açtığı 20 bin liralık manevi tazminat davasını kazandı.

Paylaş

ERZURUM Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik’i 5’inci kez tazminata mahkum ettirdi. Budak, Bakan Çelik ve Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya ile birlikte Personel Genel Müdür Vekili Bekir Erdoğan aleyhine açtığı 20 bin liralık manevi tazminat davasını kazandı. Fevzi Budak’ın, Çelik ve bakanlık üst düzey yetkilileri aleyhinde bugüne kadar açmış olduğu davalardan yaklaşık 100 bin lira kazandı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hakkında 2003- 2009 yılları arasında 66 kez soruşturma açılan, 70 müfettiş gönderilen ve 12 kez görevden alınan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, yeni bir hukuk zaferine imza attı. 2006’nın aralık ayında, ‘Çanakkale atamasının idari yargı kararlarının uygulanmaması’ nedeniyle Ankara 8’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava 17 Haziran 2009’da sonuçlandı. Mahkeme heyeti son duruşmada Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak’ı haklı bularak Bakan Çelik ile birlikte Personel Eski Genel Müdürü ve hala Müsteşar Yardımcısı olan Remzi Kaya ile birlikte Personel Genel Müdür Vekili Bekir Erdoğan’ı toplam 20 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.
BUGÜNE KADAR 100 BİN LİRA TAZMİNAT ALDI
Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak’ın Avukatı Ali Altay, Türkiye’de yargı kararlarına saygı gösterilmemesinin doğrudan doğruya hukuk devleti niteliğine yapılan bir saldırı olduğunu belirtti.
Avukat Altay, “Yargı kararlarının uygulanmaması yalnızca ilgilinin değil, tüm toplumun hukuki güvenlik ilkesine yapılan bir saldırı olarak değerlendirilmelidir. Bu nedenle tazminat kararını olumlu buluyoruz” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak’ın, Çelik ve bakanlık üst düzey yetkilileri aleyhinde bugüne kadar açmış olduğu davalardan yaklaşık 100 bin lira tazminat kazandığı bildirildi. (ERZURUM)
ÖNCEKİ HABER

4 bira çaldı tutuklandı

SONRAKİ HABER

Okullara kayıtta tapu kaydı dönemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...