19 Haziran 2009 00:00

Çağrımızdır

Çok güzel, güneşin ilk ışıklarıyla güne merhaba demek, yeni yüzler görmek ve yeni insanlara günaydın demek. Bizler her sabah 06.30’da gazeteye çıkıyoruz üç noktada. Bazen birbirimize gülüyoruz, uykulu hallerimize.

Paylaş

Çok güzel, güneşin ilk ışıklarıyla güne merhaba demek, yeni yüzler görmek ve yeni insanlara günaydın demek. Bizler her sabah 06.30’da gazeteye çıkıyoruz üç noktada. Bazen birbirimize gülüyoruz, uykulu hallerimize. Ama en güzel yanı herkesin birbirinden büyük bir enerji alması. O şevkle bu işe başlamak, herkese günaydın demek ve gazetemizi uzatıp sıcak ilişkiler yakalamaya başlamak inanılmaz güzel.
Bir tane amcamız bekçilik yapıyor. Bir ara hiç göremedik sonra bir sabah geldi yine gazeteyi alırken konuştuk yoksa işten mi çıkarıldın diye, hasta olduğunu söyledi bu nedenle bir süre işe gitmediğini söyledi.
Başka bir ablamız var akaryakıt istasyonunda çalışıyor. Sabah gazeteleri vasıtasıyla tanıştık kendisiyle. Bu vesileyle ziyaretine gidip çayını içip muhabbet ettik. İlişkimiz çok iyi. Artık ayak üstü de olsa muhabbetlerimiz oluyor. Ve onların hayatlarına girmeye başlıyorsunuz. Belki de farkında olmadan değişmelerine katkıda bulunup gelişmelerini sağlıyoruz.
Ayrıca hiç tanımadığımız fakat sık sık gördüğümüz insanlar artık gülümseyip günaydın diyorlar. Çok güzel bir duygu. Bizim orada olmamızdan kaynaklı bir kereliğine de olsa gazetemizi alıp içeriği hakkında bilgi edinmek istiyorlar. Yorum yapanlar, destek olanlar da var tabii.
Her sabah gazeteye çıkarken insanlara bir fikri taşıyoruz. Belki bugün yeteri kadar seslenemiyoruz ama şunu çok iyi biliyoruz ki yaptığımız bu iş iğneyle kuyu kazmaya benziyor. Bir gün o iğnenin ucu öyle bir kerteriz noktaya saplanacak ki işte o gün, bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmanın ve emeğimizin karşılığını alacağımız gün olacak. Dolayısıyla daha coşkulu daha heyecanlı, daha inançlı olmalı ve toplumu değiştirebilecek bir işçi gazetesinin daha yaygın dağıtımını yapmak için bütün sokakları, bütün meydanları gazetemiz etrafında yeniden ve yeniden örgütlemeliyiz.
Bugün biz Maltepe’de küçük bir adım attık şimdi sıra bu küçük adımı büyütmenin olanaklarını yaratmakta. Buradan bütün Türkiye emekçilerine çağrımızdır. Gazetemizi sahiplenmek ve onu daha yaygın dağıtmak ve büyütmek için seferber olalım. Herkese kolay gelsin.
Gülten Üzüm (Maltepe)
ÖNCEKİ HABER

IBM çalışanı işkolu davasını kazandı

SONRAKİ HABER

Toplusözleşme için grev çağrısı yaptılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...