19 Haziran 2009 00:00

Obama’yı protesto davası başladı

ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye’ye gelişini protesto eden Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi 21 gencin yargılanmasına başlandı.

Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye’ye gelişini protesto eden Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi 21 gencin yargılanmasına başlandı. 3 polis memurunun şikayeti üzerine açılan davayı, Ankara emek ve demokrasi güçleri de takip etti.
ÖDP üyesi gençler, ABD Başkanı Obama’nın Meclis’e konuşma yapmak üzere geldiği 6 Nisan 2009 günü, Akay Kavşağı’nda durdurularak gözaltına alınmışlardı. Polislerin şikayeti üzerine açılan davanın ilk duruşması dün görüldü. Delillerin incelenmesi kararı alınan ve 8 Temmuz’a ertelenen dava sonrası ÖDP üyeleri açıklama yaptılar. BES Genel Başkanı Osman Biçer, BES Genel Sekreteri Döndü Taka Çınar, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Emin Koramaz, ÖDP İl Başkanı Cevat Özdemir ve EMEP İl Başkanı Selma Gürkan’ın da destek verdiği ÖDP’liler adına konuşan Ozan Sürer, Obama’yı protesto etmek isterken polislerin saldırısına uğradıklarını belirtti.
Yaralanan ÖDP’lilere uygulanan şiddetin Adli Tıp Kurumu’nun raporuna da yansıdığını belirten Ozan Sürer, Çevik Kuvvet hakkında suç duyurusunda bulunmalarına karşın herhangi bir yasal takip başlatılmadığını, ancak 3 polisin şikayeti üzerine yargılanmak durumunda bırakıldıklarını ifade etti. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

A’DAN Z’YE

SONRAKİ HABER

Sıra İstanbul valisine mi
geldi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...