19 Haziran 2009 00:00

Bugün git yarın gel

27 yaşındaki Emre Şahinter, ilk etapta sivilce olduğunu zannettiği yaranın kene olduğunu fark etti. Keneyi kopardıktan sonra baş kısmının belinde kaldığını gören Şahinter, Samsun Gazi Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu.

Paylaş

27 yaşındaki Emre Şahinter, ilk etapta sivilce olduğunu zannettiği yaranın kene olduğunu fark etti. Keneyi kopardıktan sonra baş kısmının belinde kaldığını gören Şahinter, Samsun Gazi Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu.
Hastanenin acil servisinde kendisiyle ilgilenilmediğini ‘Bugün git yarın gel’ şeklinde yanıt aldığını iddia eden Şahinter, kendisinin pansuman yapabilen bir hastabakıcıya yönlendirildiğini söyledi.
MÜDAHALEDE BULUNULMADI
Kendisine uygulanan muamelenin skandal olduğunu öne süren Emre Şahinter, “Hastane’de kene ısırması şikayeti için geldiğimi belirttim. Beni pansumancı bir hastabakıcıya yönlendirdiler. Jelatin içersisindeki keneyi hastabakıcıya gösterdim. Hastabakıcı jelatin poşeti hiç açıp bakmadan keneyi üzerinde ‘tıbbi atık’ yazılı çöp kovasına attı. Bana da herhangi bir müdahalede bulunulmadı. Belimde kenenin bir parçasının kalıp kalmadığına bakma gereği duymayan hastabakıcı herhangi bir sterilize işlem yada pansuman yapma ihtiyacı da hissetmeyerek kan tahlili yaptırmamı, bunun için de ertesi gün İntaniye Polikliniği’ne gitmemi söyledi. Acil servise başvurmam sadece kenenin çöp kutusuna atılmasını sağladı” dedi.
Şahinter, doktorların kendisine ‘üç gün içinde herhangi bir sorun yaşadığında hastaneye başvurmanız gerekiyor; ancak şu an yapabileceğimiz bir şey yok’ dediğini söyledi.
İHMAL İDDİALARI İNCELENECEK
Ertesi gün İntaniye Polikliniği’ne başvuran Şahinter, burada L.K adlı doktora yaşadığı olayları anlatarak şikayetini dile getirdi. Doktor L.K, Şahinter’e gerekli tahlil ve tetkikleri uygulayarak onu gözetim altında tuttu. Şahinter’e yapılan testlerde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı bulgularına rastlanmadı.
Samsun Sağlık İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu, “Kene gibi bir olayda sağlık personelinin ihmalde bulunması söz konusu olamaz. Eğer böyle bir olay yaşanmış ise konunun gereği de tarafımızdan yapılır” dedi. (SAMSUN)
ÖNCEKİ HABER

Üniversitelilerden verici tepkisi

SONRAKİ HABER

Kadın katliamlarına kefenli protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...