19 Haziran 2009 00:00

KÜRT KADINLAR VE BARIŞ TALEBİ

* Konferansta, Kürt kadınları arasındaki çalışmanın güçlendirilmesi kararı da alındı. Buradaki faaliyetin ana halkasının Kürt metropollerinde kadın işçiler arasında yürütülen çalışma olduğu vurgulanan sonuç bildirgesinde...

Paylaş

* Konferansta, Kürt kadınları arasındaki çalışmanın güçlendirilmesi kararı da alındı. Buradaki faaliyetin ana halkasının Kürt metropollerinde kadın işçiler arasında yürütülen çalışma olduğu vurgulanan sonuç bildirgesinde, “Kürt kadınının anadil, Anayasal temsil, barış hakkı için, cinsiyetçi-feodal şiddete ve baskıya karşı mücadelesinin bir parçası olmak yanında, partimiz kadınlar arasındaki çalışmasını asıl olarak sınıfsal temelde ele almalı ve emek mücadelesiyle birleştirmeye çalışmalıdır” denildi. Bölgedeki kadın çalışmasının diğer önemli ayakları ise kamu emekçileri ve tarım işçileri olarak belirlendi. Tarım işçileri arasındaki çalışmanın, göçün yöneldiği metropollerde de dikkate alınması gerektiği bildirildi.
* Bildirgede, “Silahların susması, akan kanın durması ve barışın sağlanması” talebinin sadece Bölge Örgütü’nün sorumluluğu olmadığı hatırlatıldı: “Barış, Türk, Kürt kadınları başta olmak üzere tüm milliyetten kadınların kardeşliğinin ve dayanışmasının sağlanması ve şovenizme karşı demokratik tutumun geliştirilmesi bakımından son derece önemlidir. Bu yüzdendir ki, barış talebini Türk, Kürt her milliyetten kadınlar arasında örgütlemek yalnızca bölge örgütümüzün değil, tüm parti ve gençlik örgütümüzün temel görevlerinden biridir.”
ÖNCEKİ HABER

SONUÇ BİLDİRGESİ’NDEN

SONRAKİ HABER

2010 kadınların mücadele yılı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...