20 Haziran 2009 00:00

Kolombiya sivilleri öldürüyor

BİRLEŞMİŞ Milletler Raportörü Philip Alston’a göre Kolombiya ordusu, sivilleri sistematik bir şekilde öldürüyor. Hükümetin daveti üzerine Kolombiya’da 10 gün kalarak araştırma yapan Alston...

Paylaş

BİRLEŞMİŞ Milletler Raportörü Philip Alston’a göre Kolombiya ordusu, sivilleri sistematik bir şekilde öldürüyor. Hükümetin daveti üzerine Kolombiya’da 10 gün kalarak araştırma yapan Alston, temasları sonunda başkent Bogota’da düzenlediği basın toplantısında, ordu içinde belli grupların sivilleri sorgusuz sualsiz idam ettiğini söyledi.
Alston, “Öldürülen sivillerin sayısı, olayların meydana geldiği coğrafi bölgeler ve bu işe bulaşan askeri birliklerin çeşitliliği, bu işin ordu bünyesinde çok sayıda kişi tarafından az ya da çok sistematik şekilde yürütüldüğünü gösteriyor” dedi.
Ordunun, bu hukuk dışı uygulamaların büyüklüğünü kabul etmesini isteyen BM raportörü, “Bu sorunun resmen kabul edildiğini duymadım, görmedim...” diye konuştu.
Kolombiya Hukukçular Birliği’ne göre 2002-2008 Temmuz’u arasında en az 1205 sivil askerlerce öldürüldü. Olaylarla ilgili olarak, sonbahardan bu yana üçü general olmak üzere 40’tan fazla askere görevden el çektirildi.
ÖNCEKİ HABER

Peru’da yerlilerin direnişi kazandı

SONRAKİ HABER

Hamaney’den Ahmedinecad’a destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa