20 Haziran 2009 00:00

Baz istasyonlarına bir kötü haber daha

Karşıyaka 3. Asliye Hukuk Mahkemesi Evka 2’deki bir minarede bulunan baz istasyonunun kaldırılması yönünde karar verirken, Bodrum ve Konacık Belediye Meclisleri tarafından alınan kararlarda yerleşim...

Paylaş

Karşıyaka 3. Asliye Hukuk Mahkemesi Evka 2’deki bir minarede bulunan baz istasyonunun kaldırılması yönünde karar verirken, Bodrum ve Konacık Belediye Meclisleri tarafından alınan kararlarda yerleşim yerleri içinde kalan baz istasyonlarının sökülmesi istendi. Belediye meclislerinin aldığı bu kararın ardından şu ana kadar 4 baz istasyonu kaldırılırken, sökümlerin devam edeceği öğrenildi.
İzmir, Bursa, Denizli, İstanbul gibi bir çok yerde açılan davalarda baz istasyonlarının kaldırılması yönündeki mahkeme kararlarına bir yenisi de Karşıyaka 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden eklendi. Çiğli Evka 2 Kadın Kültür Evi (ÇEKEV) tarafından Evka 2 mahallesindeki bir caminin minaresinde bulunan baz istasyonunun kaldırılması talebiyle açılan davayı karara bağlayan mahkeme, baz istasyonunun kaldırılması yönünde karar verdi.
‘DÜZENLEMELERE İHTİYAÇ VAR’
Kararı değerlendiren ÇEKEV Başkanı Kızbes Aydın, baz istasyonlarına karşı sağlıklı yaşama hakkını savunan kadınlar olarak mahkeme kararını sevinçle karşıladıklarını, ancak dava sürecinin 3 yıl sürdüğünü belirterek, bu 3 yıllık süre içerisinde halk sağlığına verilen zarara dikkat çekti. “Gecikmiş adalet, adalet değildir. Nice emsal mahkeme kararı bulunmasına rağmen 3 yıldır sürdürülen mahkemenin ardından alınan bu karar olumlu, ancak 3 yıllık zararı telafi etmesi mümkün değil” diyen Aydın, kararı idamın infazından sonra yapılan affa benzetti. Aydın, insanların yoğun olarak bulunduğu alanlarıa baz istasyonu kurulamayacağına dair bir emsal kararın daha alındığını dile getirerek, baz istasyonları konusunda önleyici yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu kaydetti. (İzmir/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Şiirsel sinema ve Tarkovski

SONRAKİ HABER

MERCEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...