21 Haziran 2009 00:00

Alacaklarını isteyen işçilere
silah çekildi

ÇORLU Marmaracık beldesinde kumaş pantolon dikimi yapılan Onay Tekstil’de işçiler alacakları için eylem yapınca patronun akrabalarının saldırısına uğradı.

Paylaş

ÇORLU Marmaracık beldesinde kumaş pantolon dikimi yapılan Onay Tekstil’de işçiler alacakları için eylem yapınca patronun akrabalarının saldırısına uğradı.
En son çarşamba günü alacakları için toplanan işçiler ile patron ve akrabaları arasında çıkan tartışmada patronun akrabaları işçilere silah çekerek korkutmaya çalıştı. İşçilerin tepkisi karşısında patron, fabrikaya jandarma çağırdı. Jandarma ortalığı yatıştırdıktan sonra astsubay nezaretinde patron ve işçiler bir araya gelerek bir anlaşmaya vardılar. Yapılan anlaşma gereği, kapanan işyerinde faaliyet yürütecek olan Ekşioğlu İnşaat şirketi işçilerin tüm alacaklarını 5 Ağustos tarihinde verecek. İşçilerden Özlem Çubukçu, “Fabrika buraya gelmeden önce Çantaköy’deyken de aynı sorunları yaşıyorduk. İşçilerin parasını vermemek için Has Güven olan fabrikanın ismi V.C.S olarak değiştirilerek Marmaracık’a geldi. Yeni firmadan da aralık ve ocak maaşlarımızı alamadık. Ocak ayının sonunda patron fabrikanın ismini Onay Tekstil olarak yeniden değiştirdi. Onay Tekstil’de ise iki aydır fazla mesai paralarını alamadık” dedi. Bir haftadır alacakları için her gün geldiğini ama sadece 200 liraya yakın bir parayı aldığını söyleyen Barış, kimsede yol parası bile kalmadığını söyledi.
İşçilerin iddiasına göre asıl patron Faruk Güven, sürekli isim ve yer değiştirerek işçilerin parasını vermekten kaçınıyor. Şimdi de başka bir ortakla Pınarhisar’da yeni yer açacağı iddia ediliyor. Patronun akrabaları ise olayı takip eden muhabirimize dönerek “Bizim hakkımızda çok şey yazmayın. Bizi çok karalamayın. Burası iş yeri böyle şeyler olur” diyerek gelişmelerin normal olduğunu iddia ettiler. (Çorlu/EVRENSEL)
Kenan Işık
ÖNCEKİ HABER

Renault’ ta bir işçi öldü

SONRAKİ HABER

SADEDE GELELİM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...