21 Haziran 2009 00:00

‘Zorunluluk sonucunda kabulettiğimiz geçici bir önlemdir’

GAZETEMİZİN önceki gün “Şişecam’da patronların rüyası gerçek oldu!” başlığı ile verilen haber üzerine Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, yazılı bir açıklama yaptı.

Paylaş

GAZETEMİZİN önceki gün “Şişecam’da patronların rüyası gerçek oldu!” başlığı ile verilen haber üzerine Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, yazılı bir açıklama yaptı. Otocam gibi doğrudan otomotiv sektörüne yönelik ve ihracat ağırlıklı üretim yapan bazı iş yerlerinde krizin etkisine bağlı olarak geçici süreyle ücretsiz izin ve/veya kısa çalışma uygulaması yapıldığını ve buna bağlı olarak ücretlerde geçici düşüş yaşandığını dile getiren Çetintaş, “Siparişlerin açılmasına bağlı olarak bu uygulama daraltılmakta ve yeni vardiyalar açılarak eski uygulamaya dönülmektedir. Bu uygulama otomotiv sektöründe ve ihracatta yaşanan daralma nedeniyle, bir zorunluluk sonucunda kabul ettiğimiz geçici bir önlemdir” dedi.
Kısa çalışma ve ücretsiz izin uygulamasının sendikaların kriz koşullarında başvurduğu korunma mekanizmalarından biri olduğunu ileri süren Çetintaş, “Sadece bir işletmeye ve sendikaya özgü değildir. Sendikaların öncelikli tercihi de değildir” dedi. İşçilerin, bir fabrikadan diğer bir fabrikaya gönderildikleri yönündeki görüşlerini “gerçek dışı” olarak nitelendiren Kristal-İş Başkanı Bilal Çetintaş, “Sendikamız kapanan iş yerlerinde çalışan üyelerinin diğer iş yerlerinde istihdamının sağlanması ve işlerinin korunması için azami gayret sarf etmekte ve kriz koşullarında dahi tek bir üyesinin işsiz kalmaması için çaba sarf etmektedir. Bu çabalarımız sonucunda kriz koşullarında üyelerimizin iş güvencesini korumayı başardık” dedi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Uğur ikinci kez infaz edildi

SONRAKİ HABER

Renault’ ta bir işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...