21 Haziran 2009 00:00

Kozanoğlu:‘Kapımız her zaman açık’

ÖDP’nin Olağan Konferansı’nda Genel Başkan Hayri Kozanoğlu görevini devredeceğini açıkladı. Bugün yapılacak 6. Olağan Kongre’de Alper Taş’ın ÖDP’nin yeni genel başkanı olması bekleniyor.

Paylaş

ÖDP’nin Olağan Konferansı’nda Genel Başkan Hayri Kozanoğlu görevini devredeceğini açıkladı. Bugün yapılacak 6. Olağan Kongre’de Alper Taş’ın ÖDP’nin yeni genel başkanı olması bekleniyor.
Özgürlükçü Sol Platform’un geçtiğimiz hafta istifasını açıkladığı ÖDP’nin 6. Büyük Konferansı, dün Ankara’da Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı’nı TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı’nın yürüttüğü Konferans’a, Devrimci Dayanışma Grubu’ndan olmayan, ancak Özgürlükçü Sol Platform ile birlikte istifa etmeyen Parti Meclisi üyeleri de katıldı.
“Yeniden kurulacak bir ülkeyi aşkla örmek için eşitlik, özgürlük, demokrasi” sloganıyla toplanan konferansın açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Hayri Kozanoğlu’nun partinin kuruluşunda yer alan Sadun Aren, Can Yücel, Hrant Dink, Fakir Baykurt gibi isimleri sayarken, birkaç gün önce istifasını açıklayan ÖDP’nin Kurucu Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Ufuk Uras’ı da anması dikkat çekti. Uras’ın adı salonda alkış almazken, bazı gençler “Dünya yerinden oynar, Meclis’ten adam çıkmaz” sloganı atarak Uras’ı eleştirdiler.
SHP’YE ELEŞTİRİ
Antiemperyalizm mücadelesinin öneminin daha da arttığı bir sürece girildiğini belirten Hayri Kozanoğlu, Ufuk Uras’la ittifak görüşmeleri yaptığı belirtilen SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün’ün antiemperyalizm hakkında basına yansıyan görüşlerini eleştirdi. Ergün’ün ‘68 Gençlik Önderlerinden Mahir Çayan hakkındaki sözlerine tepki gösteren Kozanoğlu, devrimcilerin ülkedeki her kötülüğün kaynağı olarak gösterilmek istendiğini söyledi.
Solda yeni oluşumlar için çalışmalar olduğunu ifade eden Kozanoğlu, bu yeni yapılara önyargılı davranmayacaklarını belirterek, “Bizden ayrılan arkadaşlarımıza kapımız her zaman açıktır” dedi. Kozanoğlu, genel başkanlık görevini devredeceğini de açıkladı.
ÖDP’nin 6. Olağan Büyük Kongresi bugün İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek. Mevcut Genel Başkan Yardımcısı Alper Taş’ın ÖDP’nin yeni genel başkanı olması bekleniyor. ANKARA
Cem Gurbetoğlu
ÖNCEKİ HABER

Eşini işe alan belediye başkanı DP’li çıktı

SONRAKİ HABER

Kürtçe şarkıya 3 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...