22 Haziran 2009 00:00

Rakocevic Efes Pilsen’de

BASKETBOL Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Efes Pilsen, Sırp oyuncu Igor Rakocevic’i renklerine bağladı.

Paylaş

BASKETBOL Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Efes Pilsen, Sırp oyuncu Igor Rakocevic’i renklerine bağladı.
Efes Pilsen, geçtiğimiz sezon İspanya’nın Tau Ceramica takımında forma giyen ve oyun kurucu pozisyonunda görev yapan 31 yaşında ve 1.91 metre boyundaki Sırp oyuncu ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzaladı.
Lacivert-beyazlı takımın yeni transferi Rakocevic, 2006-07 ve 2008-09 sezonlarında Avrupa Ligi’nde sayı kralı olmuştu.
KARİYERİ
Basketbola Kızılyıldız genç takımında başlayan başarılı oyuncu, burada dört sezon forma giydikten sonra Buducnost’a transfer oldu.
Rakocevic 2002-03 sezonunda NBA takımlarından Minnesota Timberwolves’a transfer olurken, bir sezon sonra Kızılyıldız’a geri döndü. 2004-05 sezonunda İspanya’nın Valencia takımına geçen Sırp oyuncu, bir sezon sonra Real Madrid’e ve 2006-07 sezonunda da Tau Ceramica takımına transfer oldu.
Geçtiğimiz sezon Tau Ceramica forması ile çeyrek finalde mücadele eden oyuncu, 2008-09 sezonunda Avrupa Ligi’nde 21 karşılaşmada 17.95 sayı ortalaması ile en çok sayı atan oyuncu oldu. Rakocevic en değerli oyuncu sıralamasında üçüncü sırada yer aldı.
ÖZERHUN: BÜYÜK GÜÇ KATACAK
Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, Igor Rakocevic transferiyle çok önemli bir oyuncuyu kadrolarına kattıklarını söyledi.
Özerhun, Rakocevic’in hem Avrupa, hem de NBA tecrübesi yaşamış ve Sırbistan Milli Takımı forması giymiş kariyerli bir isim olduğunu belirterek, ‘’Böyle önemli bir oyuncunun Efes Pilsen’e transfer olmasının takımımıza büyük güç katacağına inanıyorum’’ dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Özgür Halk Tavrı gazetesine el konuldu

SONRAKİ HABER

zama zingo

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...