22 Haziran 2009 00:00

Kıbrıs’ta trafik yoğun olacak!

AB Zirvesi’nde bir dönem daha Avrupa Komisyonu başkanlığını garantileyen Jose Manuel Barroso, bu hafta Kıbrıs’ı ziyaret edecek. Barroso, çarşamba günü gideceği Kıbrıs’ta, perşembe günü...

Paylaş

AB Zirvesi’nde bir dönem daha Avrupa Komisyonu başkanlığını garantileyen Jose Manuel Barroso, bu hafta Kıbrıs’ı ziyaret edecek. Barroso, çarşamba günü gideceği Kıbrıs’ta, perşembe günü Mehmet Ali Talat’ı makamında ziyaret edecek. Bunun ardından Barroso, Talat ve Dimitris Hristofyas’ın katılımıyla ara bölgedeki bir lokantada “üçlü çalışma yemeği” düzenlenecek.
24 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK
Jose Manuel Barroso, 24 Haziran’da gideceği Kıbrıs’ta ilk olarak Hristofyas ile görüşecek. 25 Haziran sabahı KKTC’ye geçecek olan Barosso, burada saat 10.30’da Mehmet Ali Talat’ı makamında ziyaret edecek. Bir saat sürmesi öngörülen görüşmenin ardından, Barroso’nun daveti üzerine ara bölgedeki Şato Lokantası’nda, Talat ve Hristofyas’ın da katılımıyla “üçlü çalışma yemeği” gerçekleşecek.
Kıbrıs sorunu ve müzakere sürecinin, AB Zirvesi için geçen hafta Brüksel’e giden Hristofyas ile Barroso arasında yapılan görüşmede ele alındığı bildirilmişti.
Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, bir süre önce yaptığı bir açıklamada müzakere sürecine destek verirken, Kıbrıs’ta sağlanacak bir çözümün AB kurucu ilkeleriyle bağdaşması gerektiğini vurgularken, her türlü çaba göstermeye hazır olduklarını da söylemişti.
Kıbrıs’ta kapsamlı müzakerelerde çözüm sağlanması, Türkiye’nin AB süreci açısından da büyük önem taşıyor. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Meclis AİHM kararını ele alacak

SONRAKİ HABER

EVRİM/DEVRİM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...