22 Haziran 2009 00:00

Halkta pazara çıkacak para yok!

İşsizlik oranları her geçen gün artıyor, işsizlik ve parasızlık yüzünden birçok intihar vakası yaşanıyor. Ancak bu olumsuz tabloyu görmezden gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)...

Paylaş

İşsizlik oranları her geçen gün artıyor, işsizlik ve parasızlık yüzünden birçok intihar vakası yaşanıyor.
Ancak bu olumsuz tabloyu görmezden gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türk-İş, Kamu-Sen, TÜSİAD ve MÜSİAD’ın bulunduğu birçok sendika ve kurum, ‘Kriz varsa çare de var. Eve kapanma, pazara çık’ kampanyası başlatıyor. Yeni teşvik sisteminin açıklandığı toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Tayyip Erdoğan da bu kampanyayla ilgili halkın parası olmadığı yönündeki eleştirilere, “Harcayacak para yok diyenler yanılıyor. Kusura bakmayın arkadaşlar, para var. Para yok diye bir şey yok. Biz gelince en düşük memur maaşı 660 liraydı, şimdi 1.200 liraya çıktı” diye cevap vermişti. Onuncusu düzenlenen Isparta Uluslararası Gül, Halı ve Turizm Festivali’nde kurulan panayırlara katılanlara ‘Kriz varsa çare de var. Eve kapanma, pazara çık’ kampanyasını ve Başbakan Erdoğan’ın sözlerini sorduk.
Panayıra katılan halk, Başbakan Erdoğan’ın sözlerinin aksine parası olmadığını söylerken, esnaf da satışlarının iki yıl öncesini arattığını söyledi. Başbakan Erdoğan ‘En düşük memur maaşı 660 liraydı, şimdi 1.200 liraya çıktı’ diye övünedursun, birçok memur ve öğretmen parasızlık yüzünden pazarda meyve, çorap, limon satıyor.
ESNAF ZOR DURUMDA
Pazarda tekstil ürünleri satan Vedat Kalaycı, festivalin Isparta ekonomisini canlandırabileceğini söylüyor.
Ancak halkın ‘yastık altında’ parası olmadığını kaydeden Kalaycı, satışların canlanması için kârdan fedakarlık ettiğini anlattı. Çok zor durumda olduklarını kaydeden Kalaycı, halkın gücünün daha önceki yıllara göre düşüş gösterdiğini belirtti.
İŞÇİYİ, EMEKÇİYİ, ESNAFI DÜŞÜNEN YOK
Emekli maaşıyla geçinmeye çalışan memur emeklisi Osman Ersöz, fiyatların iki sene öncesine göre yüzde 20 arttığını belirtti. Başbakan’ın ‘Halkta para var’ sözlerine tepki gösteren Ersöz, “Bazı kesimlerde para var. Ancak işçi ve emekçilerde durum bunun tam tersi” dedi.
“Hükümetimiz yasalarla kredi alımını kolaylaştırdı. Gidiyorsunuz herhangi bir bankanın önüne masa koymuşlar, kefilsiz şartsız herkese 5 milyar kredi veriliyor” diyen işçi emeklisi Ekrem Çetinbaş da “700 Türk Lirası maaş alan adan bu kredileri nasıl öder” diye soruyor. İşsizliğin engellenmesi gerektiğini belirten Çetinbaş, halkta pazara çıkacak para olmadığını söyledi. Çetinbaş, “Bu ülkede işçiyi, esnafı düşünen yok. Üniversite talebeleri yıllarca okuyor, sonra Isparta’da 150 liraya dershanede öğretmenlik yapıyor, adalet mi bu?” diye konuştu. (ISPARTA)
ÖNCEKİ HABER

Yalnızlaştırmaya karşı birlikte mücadele

SONRAKİ HABER

Halkını düşünmeyen bir yönetim var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...